Rekrytointi

Rekrytointi on yrityksen kriittisimpiä toimintoja. Jokainen työntekijämme haluaa onnistua rekrytoinnissa ja löytää ne oikeat tekijät ja parhaat kyvyt, joiden ansiosta organisaationne pääsee tavoitteisiinsa, työyhteisö kukoistaa ja yritys menestyy.

Rekrytoinnin haasteet 

Rekrytoinnin lainalaisuudet ovat muuttuneet viimeisen viiden vuoden aikana ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin. ”Työnantajan markkinat” ovat historiaa. Mitä vaativampi asiantuntija- tai johtotehtävä on kyseessä, sitä todennäköisemmin valta valita on osaajalla itsellään. Osaajapula ja kohtaanto-ongelma ovat todellisuutta monilla toimialoilla. Jos ennen riitti, että tarjolla oli avoin työpaikka, nyt rekrytointiin sisältyy markkinointiviestintää, myyntiä ja työnantajamielikuvan rakentamista. Parhaita osaajia etsitään sekä aktiivisten hakijoiden että ei-aktiivisten potentiaalisten ehdokkaiden joukosta.

Hakijakokemus rekrytoinnin kulmakivenä

Työpaikkoja ”myydään ja ostetaan”, vaihdetaan ja kulutetaan kuten muitakin palveluja. Yhä suurempi osa työnhausta tapahtuu digitaalisesti, ja prosessin vaiheissa syntyviä käyttäjäkokemuksia arvioidaan mm. helppouden, nopeuden, asiantuntevuuden ja miellyttävyyden tai mieleenpainuvuuden näkökulmasta.

Oikeilla menetelmillä onnistut rekrytoinnissa

Henkilövalintaprosessissa käytettävien menetelmien valinta on oleellinen osa rekrytointiprosessin ja ajankäytön suunnittelua. Menetelmien ja niiden yhdistelmien käyttö mitoitetaan täytettävän tehtävän ja toimenkuvan mukaisesti. Menetelmävalinnoilla on vaikutusta mm. prosessin läpimenoaikaan ja rekrytoinnin kustannuksiin. Vääränlaisella menetelmällä ei saada päätöksenteon kannalta kriittistä tietoa. Mm. profiilin määrittely, hakukanavat, oikeanlainen haastattelumuoto, arviointi- ja kompetenssimekanismit  sekä referenssien tarkistaminen ovat rekrytointiprosessin kriittisiä osia.   

 

Lataa tuloksellisen rekrytoinnin opas, ja lue lisää siitä, mitä onnistunut rekrytointi nykymaailmasssa vaatii:

Tuloksellisen rekrytoinnin opas

 

Rekrytointipalvelumme

Miten tässä rekrytoinnin ristiaallokossa pitäisi navigoida, jotta rekrytointi onnistuisi mahdollisimman hyvin? Autamme sinua ratkaisemaan rekrytointeihin liittyvät haasteet: meillä on pitkä ja laaja-alainen kokemus eri toimialojen ja osaamisalueiden rekrytoinneista ja tarjoamme alan kattavimmat rekrytointipalvelut sekä henkilöstövuokrauspalvelut kaikille organisaatiotasoille. Olemme rekrytointimenetelmien, haku- ja ilmoituskanavien sekä soveltuvuusarviointien asiantuntijoita. Rekrytointikonsulttimme pystyvät tavoittamaan, tunnistamaan ja löytämään juuri sellaisia hakijoita, joiden osaamisesta olet kiinnostunut.  

Kysy lisää rekrytoinnista

Kysy lisää rekrytoinnista, monipuolisista rekrytoinnin palveluistamme ja referensseistämme. Räätälöimme rekrytointipalvelumme organisaationne tarpeisiin sopivaksi. Jätä yhteydenottopyyntö sähköisesti tai soita asiakaspalveluumme 020 1700 100.  

Lue rekrytointipalveluistamme lisää täältä!