Usein kysytyt kysymykset

Tässä vastauksia kysymyksiin, joita meiltä kysytään usein työnhakuun liittyen.

Haluaisin lähettää avoimen hakemuksen Manpowerille, kuinka toimin?

Rekisteröitymällä hakijaksi ja tallentamalla tietosi/CV:si profiiliisi olet löydettävissä kaikille rekrytoinneista vastaaville konsulteillemme ManpowerGroupissa. Seuraamme aktiivisia hakijoita järjestelmästämme sekä teemme päivittäin hakuja omasta kannastamme kun etsimme potentiaalisia työntekijöitä asiakkaidemme toimeksiantoihin. Hakuprofiilin tekeminen ja ylläpitäminen ajan tasalla siis todellakin kannattaa!

Mahdollisuutesi työnhaussa paranevat, kun haet myös suoraan sinua kiinnostavia, sivuillamme avoimena olevia työpaikkoja.

Kuinka haen haluamaani työpaikkaa?

Rekisteröi ensin profiili sivustollemme www.manpower.fi. Kun olet rekisteröinyt profiilisi sivustollemme, voit hakea avoimia työpaikkoja klikkaamalla kunkin ilmoitussivun oikeassa reunassa näkyvää Hae nyt-painiketta. Kun klikkaat ilmoituksen painiketta, avautuu selaimeen vielä erillinen saateikkuna, johon voit kirjoittaa juuri kyseiseen tehtävään liittyvän lyhyen viestin tai hakemuskirjeen. Profiilisi ja CV:si linkittyvät hakemuksena ko. tehtävään.

Huomaathan, että saateviestiä ei pääse muokkaamaan jälkikäteen, joten voit harkintasi mukaan kirjoittaa viestin ensin esim. notepadille ja kopioida sen siitä sitten saateikkunaan, tai toinen vaihtoehto on ladata saatekirje kokonaan omana tiedostonaan profiiliisi.

Mikäli tarvitset apua profiilisi tai CV:si kanssa, Hakijakeskuksemme auttaa mielellään.

Kuinka voin varmistaa, että hakemukseni on tullut perille?

Kun kirjaudut sisään sivustollemme, avautuu oma aloitussivusi. Aloitussivullasi näet kaikki tallentamasi ja hakemasi työpaikat listauksena.

Hakemasi työpaikat näkevät listauksena kohdassa ”Haetut työpaikat” (kts. kuva alla).

Suosikkeihin tallentamasi työpaikat näkyvät listauksena kohdassa ”Tallennetut työpaikat”. Tässä listauksessa näet paikat, jotka olet tallentanut, mutta joita et olet vielä hakenut.

Jos hakemuksesi tiettyyn tehtävään on onnistuneesti rekisteröity, työpaikka näkyy ”Haetut työpaikat”-listauksessa.

Kuinka voin muokata työpaikkaan liittämääni hakemusta?

Profiiliisi tekemäsi muutokset tallentuvat automaattisesti kaikkiin hakemiisi työpaikkoihin. Hakemisen yhteydessä kirjoitettua saatekirjettä ei kuitenkaan valitettavasti voi muokata jäkikäteen. Voit kuitenkin ladata profiilisi saatekirjeen/hakemuksen erillisenä tiedostona.

Kuinka liitän CV-tiedoston profiiliini?

Voit liittää CV-tiedostosi joko .doc- tai PDF-tiedostona profiiliisi. Klikkaa CV-sivusi oikeassa yläkulmassa näkyvää ”CV”-painiketta (kts. kuva alla). Tältä sivulta voit ladata CV-tiedostosi valitsemalla ”Lataa CV”-valikosta avautuvaa ”Lataa uusi CV”- painiketta.

Haluaisin poistaa profiilini Manpowerin järjestelmästä, kuinka toimin?

Laita sähköpostia Hakijakeskukselle osoitteeseen hakijakeskus@manpowergroup.fi, niin poistamme tunnuksesi.

Huomioithan, että kun koko profiili poistetaan, eivät profiiliin aiemmin syöttämäsi koulutus- ja muut tiedot säily järjestelmässämme. Mikäli siis haluaisitkin myöhemmin ottaa profiilisi uudelleen käyttöösi tai hakea jotain tiettyä avoimena olevaa paikkaa, tulee profiili luoda alusta alkaen uudelleen.

Tästä syystä profiilin kokonaan poistaminen ei ole mahdollista omista tiedoista. Teemme profiilin poiston pyynnöstä varmistuttuamme ensin siitä, ettei tarkoituksena ole poistaa vain yksittäistä hakemusta.

Haluaisin poistaa yksittäisen hakemuksen, kuinka toimin?

Valitettavasti hakemuksia ei voi tällä hetkellä poistaa. Jos olet kuitenkin varma, ettet halua olla jossain hakuprosessissa enää mukana, niin ilmoita siitä joko hausta vastaavalle konsultille (yhteystiedot löytyvät hakuilmoituksesta) tai hakijakeskukselle.

Mitä tarkoittaa LinkedIn-profiilin tuominen Manpowerin profiiliini?

LinkedIn –profiilia tuotaessa Manpower-profiiliisi, aiemmat tiedot korvataan kokonaan niiltä osin, mitä valitset LinkedInistä tuotavaksi. Voit siis tuoda esimerkiksi koulutus- ja työkokemustiedot LinkedIn-profiilistasi joutumatta kirjoittamaan niitä Manpowerin CV-sivulle kokonaan uudelleen, tämä voi säästää valtavasti aikaa ja vaivaa.

Huomaathan kuitenkin, että LinkedIn-profiilia tuotaessa myös ”tyhjät solut” täyttyvät, eli kannattaa katsoa tarkkaan, mitä tietoja haluat LinkedInistä tuotavan. Pahimmassa tapauksessa LinkedInissä tyhjä sarake voi korvata Manpower-profiiliisi täydentämäsi tiedot, mikäli valitset kyseisen sarakkeen tuotavaksi profiiliisi. Voit valita haluamasi tiedot tuotaviksi ”Tuo LinkedIn profiilisi” -painikkeen takaa painamalla aina kyseisen sarakkeen viereisestä ”Tuo” –painiketta (kts. kuva alla). Kuten sivullakin mainitaan: ”LinkedInistä tuodut tiedot siirtyvät kokonaisuudessaan valitusta sarakkeesta, myös tyhjistä sarakkeista. Jos olet jo täyttänyt tietoja alla oleviin kenttiin tulevat ne vaihtumaan automaattisesti LinkedInistä tuotuihin tietoihin”.

Suosittelemmekin siis ensin tuomaan haluamasi tiedot LinkedIn-profiilistasi Manpower-profiiliisi, ja sen jälkeen vasta täydentämään tietoja. Näin mitkään tiedot eivät vahingossakaan pyyhkiydy pois. Ikävä kyllä emme pysty palauttamaan aiemmin täyttämiäsi tietoja profiiliisi, vaan sinun tulee täydentää ne uudelleen tai tuoda tiedot LinkedIn-profiilistasi.

Huom! Jos tuot LinkedIn-profiilistasi työ- tai koulutustiedon, jossa ei ole päivämääriä, generoituu järjestelmäämme päiväys 01.1753. Muistathan tarkistaa ja korjata mahdolliset virheet profiilin tuomisen jälkeen.

Jokin painike ei toimi, tai en saa tallennettua tietoja, kuinka toimin?

Neuvoisimme ensiksi kokeilemaan sivustomme käyttöä vielä jollain toisella selaimella, kuin mitä normaalisti käytät. Esimerkiksi vanhemmat versiot Internet Explorer -selaimesta saattavat aiheuttaa toimimattomuusongelmia. Myös esimerkiksi Safari- ja Opera -selaimilla on havaittu joitain yhteensopimattomuusongelmia sivustomme kanssa, joten ensisijaisesti suosittelemme käyttämään sivustoamme Mozilla- tai Chrome -selaimella.

Mikäli kohtaamasi ongelma kuitenkin edelleen jatkuu, olethan yhteydessä Hakijakeskukseemme, ja kuvailet ongelmaa tarkemmin myös mahdollisen kuvakaappauksen kera. Koitamme tällöin selvittää ongelman syytä tarkemmin.

Kuinka saan vaihdettua käyttätunnuksen tai salasanan?

Saat muokattua käyttäjätunnusta ja salasanaasi menemällä Oma sivu > klikkaa yläreunasta omaa sähköpostiosoitettasi > Asetukset. Tätä polkua seuraamalla pääset profiilisi käyttöasetuksiin, jossa pääset muokkaamaan sähköpostiosoitettasi (käyttäjätunnustasi) sekä salasanaa. Käyttäjätunnusta pääset muokkaamaan sähköpostiosoitteen vieressä näkyvää ”Tallenna” –painiketta klikkaamalla, ja syöttämällä avautuvaan ikkunaan uuden sähköpostiosoitteen. Salasanan pääset vaihtamaan kohdasta ”Muuta salasana”.

Mikäli olet unohtanut salasanasi, etkä pääse kirjautumaan profiiliisi, voit tilata uuden salasanan kirjautumisikkunan ”Unohditko salasanasi?”-kohdasta. Tällöin saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset määrittämään tilillesi uuden salasanan. Huomioithan, että sähköpostiosoitteen tulee vastata käyttäjätunnustasi, jotta pystymme tunnistamaan sinut.

Sivusto ei hyväksy salasanaani, miten toimin?

Salasanan tulee olla vähintään 7 merkkiä pitkä, ja sen tulee sisältää vähintään yksi iso kirjain, yksi pieni kirjain ja yksi numero.

LinkedIn-profiilin tuominen pyyhkäisi tallentamani tiedot, onko mahdollista palauttaa profiilini tiedot aiempaan ajankohtaan?

Ikävä kyllä emme pysty palauttamaan profiilisi tietoja aiempaa ajankohtaa vastaaviksi.

Miten saan kytkettyä hakuvahdin / Match Mailin päälle?

Hakuvahdin voit luoda seuraavasti:

Kirjaudu tunnuksillasi Manpowerin sivuille ja klikkaa ”kaikki avoimet työpaikat” kohtaa. Vasemmasta reunasta voit valita haluamasi tehtäväalueen, kaupungin tai maakunnan.

Valintojen jälkeen klikkaa sivun yläosasta löytyvää harmaata ”tallenna työnhaku” –painiketta. Voit nimetä tallennukset haluamallasi tavalla.

Tämän jälkeen valitse yläpalkista ”Oma sivuni”. Sivun alaosasta näet ”tallennetut hakuprofiilit”, mistä voit kytkeä ”Match Mailin” päälle. Näin saat jatkossa sähköpostin, kun uusi hakukriteerejäsi vastaava paikka avataan.

Mikäli et löytänyt vastausta ongelmaasi tältä sivulta, ota yhteyttä Hakijakeskukseemme hakijakeskus@manpowergroup.fi.