IT-REKRYTOINTIKONSULTTI

ManpowerGroup Solutions on ulkoistettuihin palveluratkaisuihin erikoistunut kansainvälinen yritys. Autamme asiakkaitamme menestymään tarjoamalla asiakaskohtaamisiin, IT-tukipalveluihin ja rekrytoinnin ulkoistukseen liittyviä palveluja. Asiakaslähtöisyys, kansainvälisen organisaation kokemus ja osaaminen sekä jatkuva palvelukehitys ovat tehneet meistä erikoistumisalueidemme johtavan toimijan. Suomessa työllistämme jo lähes 1000 ammattilaista.

Työpaikan sijainti: 
Uusimaa, Pirkanmaa, Helsinki, Tampere
Tehtäväalue: 
Toimisto- ja asiakaspalvelu - Office Administration and Customer Service, Myynti, markkinointi, viestintä - Sales, Marketing, Communications, IT
Tehtävien määrä: 
1

 

Olemme edelläkävijöinä luomassa ja tuottamassa innovatiivisia henkilöstöratkaisuja ja palveluita, jotka auttavat asiakkaitamme selviytymään voittajina muuttuvassa työmaailmassa.  Jotta visiomme on mahdollista toteutua, haemme asiantuntevaan joukkoomme HRO-yksikköömme, vakituiseen työsuhteeseen Helsinkiin tai Tampereelle

IT-rekrytointikonsulttia

Vastuualuettasi voisi kuvata lyhyesti ja ytimekkäästi kertomalla, että vastaat asiakkaamme vaativien it-roolien e2e-rekrytointiprosesseista. Käytännössä totuus on paljon muutakin! Työpäiväsi saattaa olla esimerkiksi seuraavanlainen:

-    Aamulla vastailet esimiehiltä, hakijoilta, kollegoilta tai yhteistyökumppaneilta tulleisiin sähköposteihin, jonka jälkeen paneudut juuri päättyneen Solutions architechtin CV-karsintaan ja valitset videohaastatteluun edistettävät kandidaatit.
-    Lounaan jälkeen käännät ajatuksesi Tuotepäällikön rekrytointiin, kun tapaat rekrytoivan esimiehen kanssa kärkikandidaatin haastattelun ja työpersoonallisuusarvioinnin merkeissä.  Luot innostavan ja lämminhenkisen ilmapiirin, auttaen kandidaattia onnistumaan haastattelussa, jonka jälkeen vaihdatte esimiehen kanssa ajatuksia kandidaatin potentiaalista ja rekrytoinnin päättämisestä.
-    Päivän päätteeksi sukellat hetkeksi vielä tiedon maailmaan, kun käynnistät toisen rekrytoivan esimiehen kanssa hänen Data stewardin rekrytointinsa: speksaat roolin tarkasti, ja esität ammattitaitoisen näkemyksesi siitä, miten ja mitä markkinointikanavia käyttäen tavoitetaan laadukkaimmat kandidaatit.

Meillä johdat omaa työtäsi ja rekrytointejasi itsenäisesti ja tehokkaasti. Sinulla on vapaus ja vastuu rakentaa omat työpäiväsi, joihin kuuluu yllämainittujen lisäksi mm rekrytointiprosessien ja työnantajamielikuvan kehittämistä, aktiivista rekrytointimarkkinoinnin ja –sisällön tuottamista, HR:n tukemista sekä rekrytoinnin aallon harjalla pysymistä, kun tutustut alan tuoreimpiin innovaatioihin, teknologioihin ja menetelmiin.

Sinusta

Olet jo kerännyt kannuksia vaativien it-rekrytointien parista, eli vakiovarusteisiisi kuuluu hyvä rekrytoinnin ja HR:n osaaminen, sekä positiivinen palveluasenne.

Työssäsi tukeudut luontevasti erilaisiin työskentelyäsi helpottaviin järjestelmiin ja sovelluksiin, ja olet tottunut hyödyntämään erilaisia verkostoja kartoittaessasi ja etsiessäsi potentiaalisia kandidaatteja. Tunnet modernin rekrytoinnin työvälineet ja kanavat, jonka lisäksi vaikutat sosiaalisen median kanavissa aktiivisesti. Sinulta löytyy siis markkinoijan silmää ja intoa erilaisille rekrytointimarkkinoinnin sisällöille ja mahdollisuuksille.

Ihmisten kanssa työskentely on sinulle tärkeä osa työtäsi: motivoidut positiivisen ja paikoin odotukset ylittävänkin asiakas- ja hakijakokemuksen tuottamisesta. Vuorovaikutustilanteissa olet vakuuttava, innostunut, rohkea ja ennen kaikkea oma itsesi! Nautit siitä, että saat pistää itsesi täysillä peliin, ja niin pitääkin – onhan roolisi edesauttaa asiakkaamme strategian toteutumista ja vastata business-kriittisten rekrytointien onnistumisesta.

Meidän jengi

HRO-yksikkömme on reilun 30 hengen asiantuntuva porukka, joka tuottaa asiakkaillemme rekrytoinnin ja HR:n muita ulkoistuspalveluita. Kollegoita sinulla tulee olemaan Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä, ja välimatkoista huolimatta porukkamme pitää tiiviisti yhteyttä puhelimen, skypen, whatsappin ja sähköpostin välityksellä. Meillä saat taatusti aina tukea mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, sillä jaamme mielellämme osaamistamme ja autamme toinen toisiamme.

Onko siis bucket listilläsi työpaikka, jossa pääset kantamaan kortesi kekoon monialaisen palveluyrityksen, Suomen johtava finanssiryhmän ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjän rekrytoinneissa? Tehtävässäsi teet asiantuntevaa rekrytointia kumppanimme OPn teknisten osaajien ja kehittämisen rooleihin.

Hakeminen

Työt alkavat sopimuksen mukaan heti tehtävään soveltuvan henkilön löydyttyä, joten olethan meihin pian yhteydessä – hakemuksia toivomme kuitenkin viimeistään 2.4.2018. Mikäli jokin asia jäi askarruttamaan, lisätietoja antaa Team Leader Enni Vallius, puh. 040 630 8125.