BID SPECIALIST, Helsinki

ManpowerGroup® on henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija, kehittäjä ja tuottaja. Yhtiö työllistää joka päivä 600 000 ihmistä eri osaamisalueilla ja toimialoilla 80 maassa. Manpower®, Experis®, Right Management® ja ManpowerGroup® Solutions palvelevat 400 000 asiakasorganisaatiota tarjoamalla niiden muuttuviin työvoimatarpeisiin kattavan valikoiman HR-ratkaisuja – henkilöstövuokrauksesta rekrytointiin ja ulkoistetuista palveluratkaisuista uramuutospalveluihin. Pohjoismaissa ja Baltiassa yhtiö on markkinajohtaja. Vuonna 2019 ManpowerGroup on valittu kymmenennen kerran World’s Most Ethical Companies® -listalle sekä yhdeksi Fortune’s Most Admired Companies -yhtiöksi. Lue lisää yhtiön toiminnasta ja palveluista osoitteessa www.manpowergroup.fi

Työpaikan sijainti: 
Uusimaa, Helsinki
Tehtäväalue: 
Myynti, markkinointi, viestintä - Sales, Marketing, Communications
Tehtävien määrä: 
1
 
Bid Team -toiminto on osa ManpowerGroupin Sales Enablement -yksikköä. Sen keskeisenä tehtävänä on tukea konsernin asiakashankintaa, koordinoida Suomen osallistumista kansainvälisiin tarjouskilpailuihin, vastata tarjousaineistojen sekä sopimusten ajantasaisuudesta sekä mitata ja kehittää asiakastyytyväisyyttä. 
 
Bid Specialistin tehtävässä tuet koko konsernin myyntiä tarjousprosesseissa ja myyntihankkeissa. Olet tarjoustoiminnon koordinaattori, joka yhdessä liiketoiminnan edustuksen kanssa vastaa myyntihankkeiden läpiviennistä, prosessista, laadusta ja aikataulusta. Tehtävässä onnistuminen edellyttää tarjousprosessin ja sen toimivuuden analysointia ja kehittämistä sekä ennen muuta seuraavien osa-alueiden aktiivista ja systemaattista toimeenpanoa:
 
- Tarjouspyyntöjen ohjaaminen liiketoiminnalle arvioitaviksi
- Asiakasvaatimusten analysointi
- Tarvittavien valmistelupalavereiden organisointi
- Katselmointien järjestäminen
- Sopimusneuvotteluihin ja tarjousesittelyihin osallistuminen tarvittaessa
- Tarjousten läpimenon seuranta
 
Tehtävässä menestyminen edellyttää itsenäistä, aktiivista, tavoitehakuista ja määrätietoista työskentelyotetta. Toivomme, että omaat hyvät projektinhallintakyvyt ja vuorovaikutustaidot, halun onnistua sekä kehittää itseäsi aktiivisesti. Iloitset siitä, että autat muita onnistumaan. 
 
Rooli edellyttää tiivistä yhteistyötä liiketoimintajohdon, myynnin, taloushallinnon, markkinoinnin sekä asiakkaiden kanssa. Huolehdit sujuvasta kommunikoinnista ja kykenet edistämään eri sidosryhmien välillä tapahtuvaa yhteistyötä ja tiedon hankintaa tarjousprosessin laadun varmistamiseksi. 
 
Tehtäväkenttääsi kuuluu lisäksi:
- Kansainvälisten tiedustelujen, tarjousten ja raportointipyyntöjen koordinointi
- Referenssiprosessin kehittäminen
- Asiakaskokemuksen mittaaminen ja sen kansainvälinen koordinointi
- Asiakassopimusten hallinnointi ja seuranta
 
Koulutus ja taidot
- Kaupallinen koulutus; myynnin, markkinoinnin ja taloushallinnon ymmärrys
- Sujuva englannin ja suomen kielen taito
- Sujuva suullinen ja kirjallinen viestintä
- MS Officen hallinta; konsernissa käytössä oleviin järjestelmiin saat valmennuksen
 
Kokemus
- Tarjousprosessit ja projektinhallinta
- Tarjousdokumentit ja tarjousten valmistelu 
- Julkisten tarjouskilpailujen tunteminen on etu
- Kokemusta B2B-palveluiden tuki- ja myyntiorganisaatioista
 
Tarjoamme
kiinnostavan, monipuolisen ja kehittävän tehtävän johtavan henkilöstöratkaisuja tuottavan konsernin palveluksessa. Teemme yhteistyötä globaalin sekä pohjoismaisen organisaatiomme kanssa ja tarjoamme hyvän tuen toiminnan kehittämiseksi edeelleen. Omalla osaamisellasi ja ideoillasi voit vaikuttaa tekemiseen ja toiminnan kehittämiseen. Lisätietoja tehtävästä antaa Consultant Manager Virpi Mäentaus, 040 7239913, virpi.maentaus@manpowergroup.fi. Hae tehtävää mahdollisimman pian, koska haastattelut alkavat heti.