Työnantaja

Työmarkkinoiden piristyminen houkuttelee yhä useampia työpaikan vaihtoon. Oletko yksi heistä? Tutkiskele seuraavia vaihtoehtoja, kun pohdit, miten ja millaista uraa rakentaisit seuraavan työtehtävän myötä.

Urasuunnittelu on saanut täysin uudenlaisen merkityksen ja sisällön. Yhä harvempi työntekijä ajattelee pysyvänsä saman organisaation leivissä kymmeniä vuosia, ja vain ani harva koko uraansa. Palkitseva ura edellyttää nyt luovaa suunnittelua ja nopeitakin muutosliikkeitä sopivien tilaisuuksien osuessa kohdalle. Yksi asia ei kuitenkaan ole muuttunut: urapolulla oman osaamisen kehittäminen ja laajentaminen kulkevat käsi kädessä uralla etenemisen kanssa – ei toista ilman toista.

Mieti neljää strategiaa, kun pohdit seuraavaa urasiirtoa:

1. Yritä liikkua oman talon sisällä samantasoisesta tehtävästä toiseen. Hankittuasi uutta osaamista voit hyödyntää sitä uralla etenemisessä. Pohdi, missä haluat olla kolmen tai viiden vuoden kuluttua. Millaisia taitoja sinulta vielä uupuu? Jos koet, ettet pysty kehittymään nykytyötehtävässä, ota selvää talon sisäisistä tehtävistä, jotka auttavat hankkimaan taitoja, joilla etenet toivomaasi suuntaan.

2. Pyri löytämään toiselta toimialalta uusi, samantasoinen tehtävä. Uusi ala auttaa näkemään, miten nykyistä osaamistasi on mahdollista soveltaa. Kun pääset käyttämään taitojasi eri ympäristössä, näet koko työmaailman ja urasi uusin silmin. Kenties pääset jopa etenemään nopeammin kuin toimialalla, jolle olet jumiutunut tai joka ei syystä tai toisesta ole enää toimialana kehityksen kärjessä.

3. Hae uuteen tehtävään saman alan toisessa yrityksessä. Tämä kehittää osaamistasi ja tarjoaa tuoretta näkökulmaa omiin kykyihin. Toimialaosaamisesi karttuu entisestään, kun pääset vaikuttamaan asioihin uudessa roolissa. Entä vaihto samaan tehtävään kilpailijan leivissä? Edelleen yksi yleisesti käytetty keino urakehityksessä, ja varmasti juuri siksi, että kovin usein kilpailijat haluavat itselleen valmiin, toimialaa tuntevan tekijän.

Varmista kuitenkin, että vaihdos tukee omia tavoitteitasi ja oppimistasi. Eikä ole poissuljettua, että palaat entiselle työnantajallesi, uusin taidoin ja parempaan positioon.

4. Hae uudelle toimialalle ja uuteen tehtävään. Tämä on eniten rohkeutta ja omalta mukavuusaluetta poistumista vaativa urasiirto. Tällaiseen urahyppyyn tarjoutuu kuitenkin jatkuvasti lisää mahdollisuuksia – työmarkkinoille syntyy vauhdilla kokonaan uusia tehtäviä digitalisaation, automaation, robotiikan, keinoälyn, esineiden internetin ja monien muiden teknologisten kehitysten seurauksena. Yli puolet ns. seuraavan sukupolven töistä ei ole edes vielä tiedossa.

Tämän päivän työmaailmassa on huomattavan tärkeää ottaa urakehityksen ohjat omiin käsiin. Työnantajan rooli on tarjota tuki ja puitteet sinun urakehityksellesi, mutta sinä olet omistajan ja ajurin paikalla, kun osaamisen elinkaari lyhenee kiihtyvällä vauhdilla.

Ja muista – mitä ikinä valitsekin, tee urastasi sellainen, joka istuu juuri sinulle.