Työnantaja

Tiukassa työnhakukisassa haastattelukutsun nappaaminen edellyttää, että laadit ansioluettelon, jolla erotut. Tässä 5 keinoa parantaa CV:täsi.

CV on keskeinen markkinointityökalu hakiessasi töitä, joten siihen kannattaa panostaa. Ratkaisevaa on kirjoittaa tavalla, jolla erotut massasta. Sen ei tarvitse merkitä kirkuvan keltaista paperia tai tekstin muotoilua kiinnostavilla fonttityyleillä – itse asiassa liialliset revittelyt saattavat jopa nopeuttaa hakemuksesi tietä roskakoriin. Käytä seuraavaa viittä keinoa parantamaan CV: täsi, jotta todella erotut muista:

1. Käytä CV:ssä samoja ilmaisuja kuin työtehtävän kuvauksessa. Teet vaikutuksen rekrytoijaan, jos käytät samankaltaista kieltä, jota työpaikkailmoituksessa on käytetty. Lue tehtävänkuvaus huolella ja käytä työnkuvauksesta tuttuja ilmauksia, kun kuvailet aiempia työtehtäviäsi ja saavutuksiasi. Näin osoitat, että sinulla on vaadittavaa kokemusta.

2. Otsikoi CV:si. Useimmat työnhakijat unohtavat otsikoinnin. Moni laittaa vain nimensä ja yhteystietonsa CV:n yläreunaan toivoen, että se herättäisi huomion. Kun annat CV: llesi sopivan otsikon, joka istuu hakemaasi työhön – esimerkiksi ”Kokenut projektipäällikkö” – on paljon todennäköisempää, että herätät lukijan mielenkiinnon ja raotat ovea haastatteluun.

3. Lihavoi avainsanat. Muista, että sinulla on keskimäärin kuusi sekuntia aikaa varastaa lukijan huomio. Lihavoimalla CV:n ydinsanat helpotat lukijaa löytämään hänen etsimänsä tiedot. Näin säästät rekrytoijan aikaa ja lisäät mahdollisuuksiasi päätyä haastatteluun.

4. Tee ansioluettelosta helposti silmäiltävä. Haastatteluihin osallistuvat esimiehet ovat tottuneet kuluttamaan paljon digisisältöjä,  kuten blogeja, verkkosisältöjä ja muuta helppolukuista tekstiä. Tee samalla tavoin CV: stäsi helposti silmäiltävä käyttämällä luetteloita, ilmavaa asettelua, napakkaa väliotsikointia ja muita visuaalisia apukeinoja.

5. Räätälöi ansioluettelo jokaista paikkaa varten. Muista käyttää avainsanoja, jotka tekevät CV: stäsi hakukoneystävällisen ja auttavat ansioluetteloita selailevaa henkilöä näkemään työssä vaadittavat taitosi.

Laatimalla CV:n, jota on helppo silmäillä ja lukea ja josta ilmenee heti ydinosaamisesi, säästät rekrytoijan aikaa. Vaikutat samalla hakijalta, johon kannattaa tutustua! Näin lisäät mahdollisuuksiasi päätyä haastatteluun ja viimein haluamaasi työhön.

Artikkeli on julkaistu konsernimme uramuutospalveluihin erikoistuneen Right Managementin sivustolla.