Työnantaja

Aurinko paistaa, rantakahvilat ja terassit houkuttelevat, mutta töitä pitäisi löytää? Kuinka yhdistää kesä ja työnhaku, entä kannattaako se edes? Rekrytointikonsulttimme Saara Kujansuu kannustaa työnhakuun myös kesällä, mutta suosittelee jättämään flipflopit kotiin, kun haastattelun hetki koittaa.

Vastoin yleistä käsitystä, kaikki rekrytoijat eivät ole siirtyneet toimistoista sup-laudoille. Avoimia työpaikkoja on tarjolla myös kesällä.

”Ei Suomi nykyisin enää hiljene kesälläkään – harva toimisto on kiinni kokonaan. Siksi ei voi sanoa, että työmarkkinat kokonaan pysähtyisivät”, kertoo Manpowerin rekrytointikonsultti Saara Kujansuu.

”Moni työnantaja haluaa nimenomaan pöytänsä tyhjäksi ennen kesälomia, mikä koskee myös rekrytointeja. Halutaan, että prosessit aloitetaan kesän aikana ja sitten odotellaan heinä-elokuu hakemuksia. Kun työnantajat palaavat lomilta, he odottavat valmiita ehdokkaita, jotka pääsevät aloittamaan, kun business taas pääsee vauhtiin kesälomien jälkeen.”

Rekrytoinnin kesäkausi on Kujansuun mukaan muuttunut entistä vaikeammin ennustettavaksi. Nykyisin heinäkuu ei ole enää ainoa kesäkuukausi, vaan työnantajilla lomat vaihtelevat kesäkuusta aina elokuun loppuun saakka. Monet myös jaksottavat lomiaan ja saattavat siinä välissä palata haastattelemaan hakijoita.

Rekrykonsulteille kesä ei siis välttämättä merkitse työmäärän vähentymistä. Kesällä eteen tulee myös paljon erilaisia ad-hoc -tilanteita, kuten sairaslomasijaisen hakemista, jolloin työtehtävä halutaan täyttää mahdollisimman nopeasti.

”Työmäärä saattaa hetkellisesti jopa kasvaa suuremmaksi. Toiminta ei pysähdy missään vaiheessa. Toimistolla on aina joku paikalla ja tuurailemme muita kollegoita.”

Aktiivisuus kesällä voi olla etu

Kujansuu ymmärtää, että lomailu on tärkeää myös työnhakijalle, mutta neuvoo välttämään koko kesän lomailua. Ilmoituksia kannattaa käydä selailemassa aika ajoin myös kesäkuukausina, etenkin jos on kiinnostunut määräaikaisista tai vähän lyhyemmistä töistä. Kesäaktiivisuus voi olla työnhakijalle etu.

”Kesällä työnhakijoita voi olla vähemmän liikenteessä. Toki teemme myös suorahakua eli olemme yhteydessä niihin ei-niin-aktiivisiin työnhakijoihin. Kuitenkin tilanteessa, jossa työnantajalla on hirveä kiire, hän valitsee henkilön, joka on heti käytettävissä – silloin voi olla etu, että muut lomailevat.”

Entä voiko hellekelin sattuessa keventää haastatteluvaatetusta - sujauttaa jalkaansa vaikkapa varvassandaalit?

Kujansuu ei vielä ole törmännyt hakijoihin, jotka tulisivat haastatteluun flipflopeissa. Hakijat muutenkin mieluummin yli- kuin alipukeutuvat ja osaavat lukea tilanteita hyvin.

”Paljon on kiinni tehtävästä ja työympäristöstä, miten rento ja huoleton ensivaikutelma kannattaa antaa. Beach-läpyttimet ovat moneen tehtäväämme liian rennot, mutta siistit avokkaat - se on totta kai OK.”

Toimistopuolen työnhaut korostuvat Manpowerin toiminnassa kaikkina vuodenaikoina, eikä kesä tuo siihen poikkeusta.

”Haemme milloin talousassistenttia 5 kuukaudeksi, milloin Key Account Manageria vakituiseen työsuhteeseen – tehtävien tyyppiin kesä ei vaikuta.”

Inspiroidu ympäristön vaihdoksesta

Kesä ei ole työnhakijalle siis uhka, vaan mahdollisuus. Eikä työnhaku tarkoita, että kesästä tarvitsisi kokonaan luopua – nappaa läppäri tai lehtiö matkaan, istahda puun alle tai vaikkapa kahvilan katetulle terassille ideoimaan hakemustasi. Inspiroidu ympäristön vaihdoksesta, tilaisuudesta vaihtaa kotiseinät avarampiin maisemiin ja kesän lämpöön. Ja sadekeleillä – työnhaun tehovaihdetta silmään!

Työskentele vaikka tehokkaasti koko aamupäivä ja varaa iltapäivä rentoutumiselle. Muista myös palkita itsesi onnistuneesta hakemuksesta – mihin laitoitkaan ne flipflopit?