Työnantaja

LinkedIn lanseerasi pari vuotta sitten mahdollisuuden kirjoittaa statuspäivityksiä pidempiä postauksia, eräänlaisia blogiartikkeleita. Onko LinkedIn-julkaiseminen silkkaa ajan hukkaa? Päinvastoin. Tässä 5 syytä harkita asiaa vaikkapa työnhaussa ja antaa näppäimistön laulaa.

Pidät yhteyttä kontakteihisi. Kaikki kontaktisi näkevät postauksesi ja voivat seurata työkuulumisiasi. Voit esimerkiksi jakaa omaan alaan liittyviä ajatuksia, joita kontaktisi saavat tilaisuuden kommentoida ja jakaa eteenpäin. Saamasi palaute myös auttaa ideoimaan tulevia kirjoituksia.

Helppous. Kynnys julkaista kirjoituksia LinkedInissä voi olla matalampi kuin perustaa oma blogi. LinkedInissä tavoitat jutuistasi valmiiksi kiinnostuneen yleisön. Lisäksi postauksesi ovat julkisia, joten myös kontaktiverkostosi ulkopuoliset henkilöt saavat tilaisuuden seurata niitä. Siis oivallinen tapa vahvistaa viestiäsi!

Helppo lisätä mielenkiintoa multimediasisällöillä. LinkedInissä tekstejä on helppo elävöittää lisäämällä kuvia, videoita ja esityksiä. Se myös lisää sisältösi kiinnostavuutta. Tutkimusten mukaan lukijatovat hanakampia lukemaan sisältösi, jos siinä on mukana visuaalisia elementtejä.

Uskottavuus. LinkedIn tarjoaa jokaiselle tilaisuuden rakentaa omaa henkilöbrändiään. Myös rekrytoijat ja tuleva esimiehesi saattavat bongata sinut, sillä käyttämällä sopivia hakusanoja kipuat palvelun hakutuloksissa.

Tilaisuus kierrättää vanhoja sisältöjä. Jos varsinainen blogisi sijaitsee jo muualla, voit virkistää vanhoja – vaan ei vanhentuneita - sisältöjäsi julkaisemalla niitä uudelleen LinkedInissä. Hyöty? Saat sisällöillesi uuden, laajemman yleisön.

Entä se työnhaku?

Jos LinkedIn-profiilisi on jo priimakunnossa, postauksilla saat lisänäkyvyyttä työnhaullesi. Katso tästä mielenkiintoinen esimerkki. Tämä pienimuotoisena toteutettu LinkedIn-Twitter -kampanja saavutti tekijän mukaan jo alle 2 viikossa

  • 20 uutta oman alan LinkedIn-kontaktia
  • 110 uutta Twitter-seuraajaa
  • 500 sivulatausta
  • useita alustavia yhteydenottoja, muutamia kiinnostavia työtarjouksia ja runsaasti positiivista palautetta.

Siis kokeilemisen arvoista! Kurkista myös oman rekrytoijamme Tapani Aittoniemen postauksiin ja kokemuksiin pöydän toiselta puolen.

 

Lähdeaineisto:

Alkuperäinen listaus julkaistu uramuutospalveluihin erikoistuneen Right Managementin sivustolla.

LinkedInin Ompeluseura-ryhmä