Työnantaja

Työnhaussa voi usein turhauttaa se, että kuulet olevasi liian pätevä kyseiseen tehtävään. Vaikka todella haluaisit työn ja sitoutuisit tehtävään, mahdolliset työnantajat eivät usko sinun tosissaan haluavan tehtävää, johon olet liian pätevä. Sinulla voi olla täysin perusteltu syy hakea paikkaa – haluat hankkia uusia taitoja, joita voit myöhemmin hyödyntää urallasi; haluat rauhallisemman työtahdin; tai haluat enemmän aikaa perheellesi. Alla muutama vinkki, jotka voivat auttaa tilanteessa, jossa olet liian pätevä tehtävään.

Muokkaa ansioluetteloasi

Ansioluettelo vie sinut työhaastatteluun, ja työhaastattelu vie sinut työpaikkaan. Haastatteluun pääseminen on vaikeaa, jos ansioluettelo osoittaa sinun olevan suoralta kädeltä liian pätevä tehtävään. Muokkaa ansioluetteloasi niin, että rekrytointia tekevä henkilö katsoo laajaa kokemustasi sormien läpi.  Ansioluettelossa ei kannata valehdella, mutta jos ansioluettelo kattaa yli 15 vuoden työkokemuksen, voit harkita muutaman tehtävän pois tiputtamista. Mieti kuitenkin tarkkaan muokatessasi ansioluetteloa: kukaan ei esimerkiksi ole aloittanut uraansa johtajana, joten työhistoriasi pitää edetä loogisesti pienen karsimisen jälkeenkin.

Keskity taitoihin ja saavutuksiin

Tämä liittyy edelliseen vinkkiin. Kun muokkaat ansioluetteloa, muista keskittyä enemmän taitoihisi ja saavutuksiin titteleiden sijaan. Käytä hakuilmoituksen sanastoa vastaamaan taitojasi, joita työnantaja haluaa. Jätä korostamatta niitä taitoa, jotka eivät olet työssä tärkeitä.

Hyödynnä verkostojesi kontakteja

Jos sinun sanotaan jatkuvasti olevan liian pätevä, hyödynnä verkostojesi kautta avautuvia mahdollisuuksia. Suosittelut voivat viedä pitkälle, ja voit saada mahdollisuuden puhua suoraan rekrytoivalle esimiehelle tai henkilölle, joka voi vaikuttaa asiaan. Muista rehellisyys ja avoimuus rekrytoivan henkilön kanssa.

Miten tuoda itsesi esille työhaastattelussa

Jos pääset haastatteluun, seuraavassa muutama vinkki siihen, miten sinut otetaan vakavasti liiasta pätevyydestä huolimatta.

  • Valmistaudu vastaamaan kysymyksiin pätevyydestäsi sekä kyseenalaistuksiin. Nämä voivat olla joskus hyvin huomaamattomia ja vähäeleisiä merkkejä, joten kiinnitä huomiota sanattomaan viestintään, kuten kasvojen ilmeisiin ja kehonkieleen. Haastattelija saattaa miettiä esim. seuraavia asioita: “Henkilö ei viihdy tehtävässä” tai “Henkilö ei ole tehtävässä pitkään ja pitää tätä vain väliaikaisena” tai “Henkilö on päällikön paikan perässä”.
  • Jos olet hiljattain suorittanut koulutuksen tai kurssin, omaksunut uusia taitoja tai saanut todistuksia, jotka osoittavat, että olet ajan tasalla, nosta nämä esille haastattelussa. Valmistele vastauksia, jotka vastaavat asioihin, joita haastattelija saattaa kyseenalaistaa ja keskustele näistä ennen, kun ne otetaan esille.
  • Näytä positiivinen asenteesi osoittamalla, että olet kiinnostunut ja innoissasi uudesta tehtävästä.

Älä koskaan valehtele työhaastattelussa, mutta älä myöskään kuormita haastattelijaa laajalla kokemuksellasi.