Työnantaja

Työhakemukset usein muistuttavat helposti toinen toistaan; ensin mainitaan miksi haetaan, sitten kerrotaan aikaisemmista työkokemuksista ja muista saavutuksista. Rekrytoivalle tämä tekee työhakemusten kahlaamisesta tylsää, eikä hän välttämättä hakemuspinon loppua kohden jaksakaan enää niitä kokonaisuudessaan lukea. Miten sitten erottua joukosta? Me kerromme.

Hakemuksen tyyli

Työhakemuksen tulee olla informatiivinen ja tiivis. Keskity vain oleelliseen, ja muotoile hakemuksesi haussa olevan työpaikan mukaan. Älä siis listaa kaikkia aikaisempia työkokemuksiasi, jos ne eivät ole relevantteja. Älä myöskään toista ansioluettelossa mainitsemiasi asioita, vaan pyri raapaisemaan pintaa syvemmältä.

Hakemuksesi tyylin tulisi olla myyvä. Kuvittele, että markkinoit itseäsi ja osaamistasi ja tee itsestäsi ratkaisu yritykselle. Kirjoita itsevarmasti ja päättäväisesti: kuin olisit aivan varma, että olisit paras mahdollinen ehdokas tehtävään. Persoonallisuus ei välttämättä ole pahasta, vaan uskalla myös leikitellä ja poiketa normaalista – jos hakemasi työtehtävä on siihen sopiva. Jos siis haet luovalle alalle, ole luova. Jos taas haet taloushallinnon tehtäviin, pysyttele ammattimaisessa äänensävyssä. Hyvä nykkisääntö on mukailla työilmoituksessa käytettyä sävyä.

Aina kun kommunikoit potentiaalisen työantajan, rekrytoijan tai kontaktiverkostosi kanssa, sinulla on hyvä tilaisuus jättää itsestäsi myönteinen kuva ja vaikuttaa siihen, millaisen vaikutelman annat osaamisestasi. Uskalla siis olla rohkea, ja tee lähtemätön vaikutus.

Juttusarjan seuraavassa osassa puhumme hakemuksen sisällöstä.