Työnantaja

Juttusarjan toisessa osassa paneudumme loistavan työhakemuksen sisältöön. Työhakemukset usein muistuttavat helposti toinen toistaan; ensin mainitaan miksi haetaan, sitten kerrotaan aikaisemmista työkokemuksista ja muista saavutuksista. Rekrytoivalle tämä tekee työhakemusten kahlaamisesta tylsää, eikä hän välttämättä hakemuspinon loppua kohden jaksakaan enää niitä kokonaisuudessaan lukea. Miten sitten erottua joukosta? Me kerromme.

Hakemuksen sisältö

Näytä, että olet kiinnostunut tarjolla olevasta tehtävästä. Älä kirjoita hakemusta monotonisesti ja yleiseen sävyyn: vaikka osaamisesi olisi hyvä, rekrytoija ei välttämättä koe sinua tarpeeksi motivoituneeksi tehtävään, jos et osoita erityistä kiinnostusta kyseistä yritystä ja tehtävää kohtaan.

Sen sijaan, että listaisit pelkästään syitä miksi sinä tarvitset ja haluat tätä työtä, ilmaise myös miksi he tarvitsevat ja haluavat juuri sinut työntekijäkseen. Perustele sopivuuttasi aikaisempien kokemustesi ja persoonallisuutesi kautta. Yhä useammat työnantajat kiinnittävät huomiota hakijan persoonallisuuden sopivuuteen työympäristössä tehdessään rekrytointivalintoja.

Muistathan sisällyttää hakemukseesi kaikki pyydetyt dokumentit, kuten palkkatoive ja työtodistukset. Palkkatoiveen laatimisella voi olla suurikin merkitys työhakemuksessasi. Jos pyyntö on liian pieni, saatat vaikuttaa tietämättömältä ja kokemattomalta. Jos taas pyyntö on liian suuri, saatat heti päätyä hylättyjen hakemusten sekaan. Lue vinkkejä hyvän palkkatoiveen laatimiseen täältä.

Myös hakemuksesi lopetuksella on suuri merkitys: päätä se siis yhtä loistavasti, kuin olet aloittanutkin. Erilaisia päätösvaihtoehtoja ovat:

 

1. Kooste hakemuksen pääkohdista

Korosta lyhyellä muutaman virkkeen kappaleella niitä kykyjäsi, joista koet olevan eniten hyötyä haussa olevassa työtehtävässä. Käytä rohkeita sanavalintoja, jotka erityisesti alleviivaavat osaamistasi. Älä kuitenkaan toista aikaisemmin mainittuja asioita kokonaisuudessaan, ja muotoile mainitsemasi asiat toisin sanoin.

 

2. Lähesty henkilökohtaisemmin

Mieti tarkkaan, miksi haluat juuri tämän työn. Mitä voisit sanoa, joka korostaisi haluasi päästä tähän yritykseen töihin? Voit vaikka murjaista vitsin tai viitata firman missioon osoittaen, että olet omaksunut sen omaksesi. Pidä kuitenkin huoli, että hakemuksesi kokonaisuus on yhtenäinen sävyltään.

 

3. Painota arvoasi

Jos se ei ole vielä hakemuksestasi tullut selväksi, on hyvä painottaa tarjoamaan arvoa yritykselle. Kerro mitä sinä panoksellasi voit tuoda heille ja mitä he hyötyvät sinun palkkaamisestasi.

 

4. Pyydä haastattelua

Toivoisin mahdollisuutta keskustella kanssanne lisää osaamisestani työhaastattelun muodossa” on hyvä tapa herättää rekrytoijan kiinnostus, sillä se osoittaa, että sinussa on vielä lisää ominaisuuksia, joista et ole maininnut hakemuksessasi.