Työnantaja

Uralla eteenpäin pyrkiessä voi tuntua houkuttelevalta peitellä omia heikkouksiaan. Tilanne paranee kuitenkin vain oppimalla lisää ja kehittämällä itseään.

Olet rakentanut CV:täsi, menestynyt urallasi ja saanut ehkä ylennyksenkin. Silti et ole täydellinen. Jokaisella meistä on ammatillisia heikkouksia, jotka nostavat välillä päätään – kuten toimialan tuntemus, viestintätaidot, johtamistaidot tai sokeat pisteemme, joista emme välttämättä ole edes vielä tietoinen. Tässä heikkouksien voittamiseen sopivia vinkkejä, jotka tukevat ammatillista kehitystäsi ja etenemistäsi työelämässä.

Ole nöyrä

Egolle on helpompaa olla uhraamatta ajatuksia puutteille. Ellet kohtaa heikkoja kohtiasi, et myöskään tule niissä paremmaksi. Ensimmäinen askel omien ammatillisten heikkouksien kehittämiseksi on nöyryys ja omien kipukohtien tunnistaminen.

Pyydä apua

Prosessissa auttaa, jos kysyt ystävältä tai työkaveriltasi, millaisia kehitystarpeita he tunnistavat osaamisessasi ja tavassasi toimia. Joudut ehkä ensin vakuuttamaan heidät siitä, että vaikka kritiikki tuntuu vähän ikävältä, siitä on sinulle hyötyä.  Muista myös olla nöyrä saamaasi kritiikkiä kohtaan – vältä lähtemästä puolustuskannalle.

Verkostoidu erilaisten ihmisten kanssa

Useimmat meistä ovat eniten kotonaan itseään muistuttavien ihmisten parissa. Mutta jos liikut vain samanmielisten seurassa, et saa tilaisuutta kasvattaa uutta ymmärrystä ja uusia kykyjä. Oppiminen edellyttää sen hyväksymistä, ettet välttämättä ole aina huoneen älykkäin tyyppi, ja avoimuutta kasvaa tämän kokemuksen myötä. Heikkouksien voittaminen vaatii myös haastavien keskustelujen käymistä. Ne opettavat usein eniten paitsi itsestä, myös muista ihmisistä.

Etsi keinoja kehittyä, vaikka menestyisit

Asioiden mennessä pieleen tai epäonnistuessa on luonnollista yrittää oppia kokemuksesta. Kehittämiskohteita on paljon vaikeampaa löytää silloin, kun asiat sujuvat hyvin – vaikka juuri silloin se on erityisen tärkeää. Jos keskityt vain onnistumisiin, saavutat lopulta pisteen, jossa et enää kehity. Ota tavaksi jokaisen onnistuneen esitelmän, ylennyksen tai muun positiivisen käänteen jälkeen – paitsi ensin onnitella itseäsi – miettiä, onko jotakin, minkä olisit voinut tehdä paremmin. Silloin kehityksesi ei pysähdy.

Fyysikko John Wheeler kirjoitti aikanaan, että tietoisuuden kasvu kasvattaa tietämättömyyttä. Toisin sanoen meillä on aina heikkouksia voitettavanamme, vaikka kuinka menestyisimme työelämässä. Niiden pohtiminen javoittaminen on yhtä tärkeää niin työelämässä aloittaville kuin johtajillekin. Nöyryys ja muiden apu auttavat rakentamaan vahvaa, kehittyvää ja totuudenmukaista ammatillista identiteettiä.

 Artikkeli on julkaistu yrityksemme uramuutospalveluihin erikoistuneen Right Managementin sivustolla.