Työnantaja

Valmistaudutko työn metsästykseen? Tuunaa CV:si kuntoon haravoimalla joukosta kaikki epäolennainen, järjestelemällä työkokemuksesi päätavoitteen ympärille ja kiillottamalla esiin uratarinasi parhaat puolet!

Kotiin kertyy sitä enemmän pinoja ja ylimääräistä rojua, mitä pidempään samassa osoitteessa asuu. Sama pätee työpaikkaan, jossa on viihtynyt vuosia. Kun käännät katseesi ansioluetteloon, saatat huomata sen sisältävän paljon vanhentunutta materiaalia, vaikka olisi jo aika tehdä tilaa uudelle.  Vaikket suunnittelisi muuttoa, kannattaa silti tehdä inventaario ja siivota kotiasi aika ajoin. Seuraavassa viisi vinkkiä ansioluettelon kevätsiivoukseen!

Aloita helpoimmasta

Eräs ajatusvirheistä on kuvitella, että kevätsiivous pitäisi tehdä kerralla valmiiksi tai valmistautua tehtävään mopein, höyrypesurein ja laajalla arsenaalilla pesuaineita. Se johtaa vain siivouskaapin täyttymiseen uudella roinalla. Voit erehtyä tuunaamaan ansioluetteloa testaten toinen toistaan mallikkaampia CV-pohjia, hiomalla asettelua loputtomasti tai vaihtamalla fonttia yhä uudelleen ja uudelleen. Burnout ei silloin ole kaukana! Etene mieluummin huone kerrallaan: valitse ansioluettelosta yksi kohta ja keskity siihen.

Järjestä ansiot päätavoitteesi mukaan

Mistä aloittaisin? Lähesty asiaa vaikkapa miettimällä, mitä haluat vieraasi näkevän ensimmäisenä, kun hän saapuu asunnollesi. Selvitettyäsi mikä kohta on olennaisin, työ voi alkaa soljua kuin itsestään. CV:stä kannattaa pitää yhtä hyvää huolta kuin asunnon näyttävästä sisäänkäynnistä. Aloita kirkastamalla tavoitteesi, sillä se auttaa valitsemaan ne taidot ja kokemukset, jotka kannattaa sijoittaa samaan yhteyteen.

Päivitä referenssit

Parhaat suosittelijasi saattavat olla henkilöitä, joille et ole puhunut halaistua sanaa, vuosiin. Ovatko heidän osoitteensa vaihtuneet? Vai joku jo siirtynyt eläkkeelle? Muistavatko he vielä sinut? Tarkista vanhimmat referenssisi - ehdota rohkeasti vaikka tapaamista ja päivitä heille viimeisimmät käänteesi, jos tarvetta. Toinen vaihtoehto on poistaa kokonaan CV:stä suosittelija, johon yhteys on katkennut. Vaihda hänet mieluummin kontaktiin, joka tuntee tuoreimmat saavutuksesi.

Hankkiudu eroon siitä, mitä et käytä

Kuten vaatekaapin siivouksessa, myös CV:n siistimisessä on suuri houkutus säästää asioita vain ”kaiken varalta”. Yritä karsia ansioluettelosi pitkää osaamislistaa. Kodinhoidon hyvänä peukalosääntönä voi pitää, että jos et ole käyttänyt tavaraa puoleen vuoteen, on korkea aika antaa sille lähtöpassit. Vastaavasti työtaidoillasi on parasta ennen -päivä. Ole rehellinen itsellesi: käytätkö yhä osaamistasi, jota kuvaat ansioluettelossasi, vai tuntuvatko jotkut taidot vanhentuneilta tai peräti olemattomilta? Ellet käytä osaamistasi jollain tapaa, poista se ansioluettelosta.

Kirkasta pinnat!

Tehtyäsi raskaimman työn voit siirtyä kiillottamaan pintoja. Huolehdi siitä, että CV:si on tiivis eikä sisällä typoja. Tarkista myös, ettet kangertele lauserakenteissa. Anna laadun loistaa läpi!

 

Artikkeli on julkaistu konsernimme uramuutospalveluihin erikoistuneen Right Managementin sivustolla.