Työnantaja

Onko yksi uudenvuodenlupauksistasi etsiä uusi, entistä antoisampi työ? Älä turhaan odottele, vaan hyödynnä joulunaika uusien tilaisuuksien tunnusteluun.

Vuodenvaihde lähenee vauhdilla, ja yritykset sekä työntekijät kääntävät katseitaan vuoden 2018 tavoitteisiin, suunnitelmiin sekä niihin tärkeimpiin – perheeseen ja lomaan. Moni alkaa latailla pitkän syksyn tyhjentämiä akkujaan, ja työyhteisöt pistävät pystyyn pikkujouluja ja joululounaita.

Tunnelmointi vie helposti mukanaan ja moni ajattelee, että työnhaku ajankohtaistuu vasta vuoden alussa. Kuitenkin jos kaipaa muutosta tai joutuu yllättäen luopumaan työpaikastaan, joulukausi tarjoaa oivan hetken tunnustella työmahdollisuuksia. Kalentereissa alkaa myös sopivasti olla joustoa ennen lomataukoa. Silloin on helpompi liueta vaikka tuokioksi kahvitapaamiseen, verkostoitumislounaalle tai työhaastatteluun. Tähän aikaan vuodesta yritykset pyrkivät myös lyhentämään rekrytointiprosessejaan: uusi työntekijä toivotaan mielellään hommin jo heti vuoden alussa.

Saatko pikkujoulukaudella kutsun juhliin – jopa useampiin? Älä silloin jää sohvan nurkkaan, vaan tartu tilaisuuteen – tapaat varmasti juhlissa ihmisiä erilaisista työtaustoista. Epäformaalit kokoontumiset tarjoavat tilaisuuden verkostoitua, solmia uusia suhteita ja jopa treenata omaa hissipuhetta. Muista, että uusi ovi saattaa aueta silloin, kun sitä vähiten odotat.

Suomen taloudessa menee nyt paremmin kuin aikoihin, ja yritykset ovat paitsi lisäämässä henkilöstömääräänsä, myös rukkaamassa organisaatioitaan. Tämä merkitsee uusia avautuvia tehtäviä. Ja tosiasia on, että monet yritykset kamppailevat koko ajan pahenevan osaajapulan kanssa. 

Joulun aikaan on tärkeää muistella kulunutta vuotta ja viettää aikaa perheen ja ystävien parissa. Jos kuitenkin työnhaku on uudenvuodenlupaustesi kärkipäässä, pysy valppaana myös ennen vuodenvaihdetta!

Kutsu vanha työkaverisi lounaalle tai glögille, päivitä LinkedIn-profiiliasi ja laita CV sekä hakemuskirje matkaan vielä ennen pyhiä. Pieni askel voi viedä pitkälle.

 

Artikkeli on julkaistu konsernimme uramuutospalveluihin erikoistuneen Right Managementin sivustolla.