Työnantaja

Deittailuvinkit pätevät monin tavoin myös työnhakuun. Lue miten!

Treffeillä käyntiin liittyy sarja romanttisia – osin monimutkaisiakin – rituaaleja. Loppujen lopuksi treffivinkit eivät eroa isostikaan työhaastatteluun valmentautumisesta. Tässä pari vinkkiä, kuinka asennoitua työhaastatteluun kuin ensitreffeihin.

Älä odota – löydä itse sopivin kumppanisi

Treffipyyntöjä harvoin sataa taivaasta. Treffeille pääsy vaatii usein joko profiilin luomista deittisivustolle, ystävän apua sokkotreffien järjestämisessä tai suoraa toimintaa, kun kiinnostava kandidaatti astelee vastaan. Työhaastatteluun pääseminen edellyttää vastaavaa taustatyötä. Varmista, että sinulla on houkutteleva LinkedIn-profiili, kontaktiverkostosi tietää työnhaustasi ja keräät rohkeutta lähestyäksesi kiinnostavia organisaatioita myös suoraan.

Tuo esiin paras versio itsestäsi

Moni valmistautuu ensitreffeihin huolella. Miehet leikkauttavat tukan ja naiset käyttävät muutaman ylimääräisen minuutin ehostautumiseen. Samaan hyvään ensivaikutelmaan kannattaa pyrkiä, kun suuntaat haastatteluun. Kipaise vielä naisten/miestenhuoneeseen ja luo viimeinen silmäys. Vetikö tuisku tukan solmuun? Kannattaisiko nakata suuhun raikas pastilli? Kukaan ei odota täydellisyyttä, mutta vaivannäkö huomataan.

Mutta ole aito

Ensitreffit raastavat hermoja. Moni haluaa olla paitsi erityisen hurmaava, myös aito oma itsensä. Miten korostaa persoonallisuuden parhaita piirteitä olematta kuitenkaan teennäinen? Haastavinta on löytää tasapaino! Mikä auttaisi? Kun odotat rekrytoijaa – kätesi hikoilevat ja pulssi kiihtyy – keskity hengittämään syvään ja koeta rentouttaa kehosi.

Palaa asiaan – mutta älä tungettele

Tekstiviestin lähettäminen heti treffien päätyttyä voi olla liikaa, samoin työhaastattelun jälkeen. On tärkeää kunnioittaa toisen ihmisen rajoja. Mutta kun aikaa on kulunut jonkin verran, lähetä tapaamallesi henkilölle viesti ja kerro, että olet yhä kiinnostunut ja haluaisit tietää, missä mennään. Jos kiinnostus on molemminpuolista, seuraavat treffit tai haastattelu on pian kalenterissa. Mikäli ei, muista: meressä riittää kaloja. Työnhaku on yhtä helmen kalastelua – siinä missä sen oikeimman etsiminen.

Artikkeli on julkaistu yrityksemme uramuutospalveluihin erikoistuneen Right Managementin sivustolla.