Työnantaja

Saamme usein kysymyksiä työnhakijoilta liittyen haastatteluihin, hissipuheisiin ja työn saamiseen. Listasimme kysymykset ja vastasimme niihin.

Minkälainen on oikeanlainen hissipuhe?

Oman alkuesittelyn - niin kutsutun hissipuheen - tulee olla tiivis, noin 30 sekuntia pitkä. Kerro lyhyesti taustastasi, tämänhetkisestä työtilanteestasi ja siitä, miksi olet halukas vaihtamaan työpaikkaa tai hakemaan juuri kyseistä työpaikkaa.

Lue Urapolun artikkeli "Miten laatia hyvä työnhakijan hissipuhe"

 

Mitä teen, jos pääsen työhaastatteluun, mutta tehtävä ei enää tunnukaan sopivalta minulle?

Jos päätät, että et ole enää kiinnostunut työtehtävästä, johon sinua haastateltaisiin tai on haastateltu, ilmoita asiasta hakua hoitavalle konsultille viipymättä.

 

Työhistoriassani on aukko, miten minun pitäisi toimia?

Merkittävät aukot, erityisesti mikäli niitä on viimeisen viiden vuoden työhistoriassa, tulevat selvimmin esille kronologisessa CV:ssä, joten kannattaa ehkä harkita tehtävänmukaisen ansioluettelon laatimista. Jos käytät kuitenkin kronologista CV-mallia, sinun on hyvä mainita syy, miksi et ole ollut mukana työelämässä, esimerkiksi hoitovapaa, koulutus, sapattivapaa tai työttömyys.

 

Haen minulle uutta tehtävää. Miten vakuutan työnantajan niin, että he palkkaavat minut, vaikka minulla ei ole kokemusta?

Vaikka sinulla ei olisi suoranaista kokemusta uudesta työtehtävästä, sinulla on melko varmasti siirrettävää osaamista. Ja jos ei ole, niin joskus jopa pelkkä intohimo alaan voi auttaa saamaan jalan oven väliin. Muista, että kaikissa valinnoissa motivaatio ja sopivuus organisaatioon tai tiimiin ovat tärkeinä valintaperusteina.

Hyvä valmistautuminen on avain itseluottamukseen, joten arvioi ja vertaa tarkasti vahvuuksiesi ja osaamisesi siirrettävyyttä uuden urakiinnostuksesi kohteeseen. Jos sinut kutsutaan haastatteluun, keskity sovittamaan kokemustasi ja kiinnostuksiasi juuri tuohon tilaisuuteen.

Lue Urapolun artikkeli "Miten hankkia kokemusta ilman kokemusta" 

 

Haluaisin lähettää avoimen hakemuksen Manpowerille, kuinka toimin?

Tällä hetkellä emme valitettavasti järjestä avoimia haastatteluja, joten seuraathan aktiivisesti sivuillamme ilmoitettuja, sinua mahdollisesti kiinnostavia työtehtäviä. Hakeminen kaikkiin avoimiin työpaikkoihimme tapahtuu sivujemme kautta rekisteröidyllä profiililla sekä siihen tallennetulla CV:llä.

Rekrytointikonsulttimme seuraavat toki järjestelmässämme aktiivisena olevia profiileja silloin tällöin, mutta mahdollisuutesi työnhaussa paranevat, kun haet suoraan sinua kiinnostavia, avoimena olevia työpaikkoja.

Lue Urapolun artikkelit: Loistavan hakemuksen salaisuudet osa 1 ja osa 2

 

Kuinka haen haluamaani työpaikkaa?

Rekisteröi ensin profiili sivustollemme www.manpower.fi. Kun olet rekisteröinyt profiilisi sivustollemme, voit hakea avoimia työpaikkoja klikkaamalla kunkin ilmoitussivun oikeassa reunassa näkyvää Hae -painiketta. Kun klikkaat ilmoituksen Hae -painiketta, avautuu selaimeen vielä erillinen saateikkuna, johon voit kirjoittaa juuri kyseiseen tehtävään liittyvän lyhyen viestin tai hakemuskirjeen. Lopuksi lähettämällä saateviestin, profiilisi ja CV:si linkittyvät hakemuksena ko. tehtävään.

Mikäli tarvitset apua profiilisi tai CV:si kanssa, Hakijakeskuksemme auttaa mielellään.

 

Kuinka voin varmistaa, että hakemukseni on tullut perille?

Kun kirjaudut sisään sivustollemme, avautuu oma aloitussivusi. Aloitussivullasi näet kaikki tallentamasi ja hakemasi työpaikat listauksena.

Hakemasi työpaikat näkevät listauksena kohdassa ”Haetut työpaikat” (kts. kuva alla). Tehtävänimikkeen vieressä näkyvästä kirje-painikkeesta saat näkyviin myös kyseiseen työpaikkaan liittämäsi hakukirje. Rivin päässä  näkyvästä x-painikkeesta pääset poistamaan hakemuksesi kyseiseen paikkaan.

Suosikkeihin tallentamasi työpaikat näkyvät listauksena kohdassa ”Tallennetut työpaikat”. Tässä listauksessa näet paikat, jotka olet tallentanut, mutta joita et olet vielä hakenut.

 

Lue lisää työnhakuun ja työelämään liittyviä artikkeleita!