Työnantaja

ManpowerGroupin Sales & Marketing Traineet Anni Heikkilä ja Sofi Sarka kirjoittavat tässä blogissa ajatuksiaan työelämästä valmistuvan opiskelijan näkökulmasta. 

Opintoihin kuuluvaa harjoittelupaikkaa kannattaa lähteä etsimään avoimin mielin. Hakiessa ei kannata asettaa liian suuria odotuksia tai vaatimuksia paikkaa kohden, sillä koskaan ei voi etukäteen tietää mitä kaikkea pääsee tekemään ja näkemään, ketä tulee tapaamaan ja kuinka hyvin lopulta viihtyy.

Suurin osa hakijoista metsästää oman alansa ja opintosuuntansa mukaista tehtävää, johon mahdollisesti työllistyy suoraan koulun penkiltä. Tämä onkin järkevä taktiikka, mutta ei suinkaan ainoa oikea tapa. Vaihtoehtoja pohtiessa kannattaa ottaa huomioon myös harjoittelupaikan kautta avautuvat mahdollisuudet työuralle.

Kokemus tärkeämpi kuin lopullinen valinta

Olemme molemmat tradenomiopiskelijoita mutta kumpikaan meistä ei ole suuntautunut opinnoissa henkilöstöalalle, eikä kummallakaan meistä ollut harjoittelupaikkoihin hakiessa HR-ala erityisesti tähtäimessä. Harjoittelu myynnin ja markkinoinnin parissa herätti kuitenkin kiinnostuksen ja houkutteli hakemaan ennestään melko tuntemattomalle toimialalle. Olemmekin huomanneet henkilöstöalan yrityksen tarjoavan loistavan näköalapaikan yritysmaailmaan ja työelämän kentälle, sekä saaneet arvokkaita vinkkejä ja näkemystä rekrytoinnin ammattilaisilta. 

Harjoittelupaikkaa ei siis tarvitse nähdä varsinaisena uravalintana, vaan pikemminkin mahdollisuutena kartuttaa kokemusta oman urakehityksen kannalta. Itse toimialaa tärkeämpänä kriteerinä kannattaa pitää työnkuvaa. Esimerkiksi meidän tehtävämme on toimia myynnin ja markkinoinnin taustatukena ja huolehtia muun muassa markkinoinnin järjestelmien ajantasaisuudesta ja sopimusten kirjaamisesta. Lisäksi rutiinihommiin kuuluu avustaminen myynnin prospektoinnissa, tyytyväisyyskyselyjen koordinoinnissa sekä markkinointisisällön suunnittelussa.

Oikea asenne kaiken a ja o

Monilla opiskelijoilla saattaa olla harjoitteluun liittyviä ennakko-odotuksia siitä, miten heitä kohdellaan työyhteisössä tai luotetaanko heihin muissa kuin hanttihommissa. Olemmekin saaneet yllättyä iloisesti siitä, kuinka lämpimästi meidät on otettu vastaan ja kuinka kiinnostuneita kollegat ovat olleet kuulemaan myös meidän taustoista. Omasta kokemuksesta voimme todeta, että työharjoitteluun kannattaa lähteä avoimin mielin ja positiivisella asenteella, sillä tämä auttaa työnantajaa luottamaan harjoittelijan kykyihin. Asenne ratkaisee kaikenlaisessa harjoittelussa, aina urheilukentiltä työelämään. 

 

Blogisarjamme tulee kertomaan työelämästä valmistuvan opiskelijan näkökulmasta ja käsittelemään meitä mietityttäviä aiheita omien kokemusten kautta. Tämä on blogisarjan ensimmäinen julkaisu.

 

Etsitkö uutta työpaikkaa? Katso avoimet työpaikkamme!