Työnantaja

Kun pohdit vaihtavasi työpaikkaa, mietit varmasti kymmeniä asioita. Millainen tehtävänkuva on, mitä jo osaat, mitä uutta tulet oppimaan, millaiset urakehitysmahdollisuudet yrityksessä on ja niin edelleen. Käyt tutustumassa yrityksen nettisivuihin ja ehkä googlettelet muutakin tietoa, kuten talouslukuja tai median kirjoituksia. Hyvä, näin kannattaakin tehdä. Tuskin kukaan haluaa uuden työn olevan hyppy tuntemattomaan silmät sidottuna. Entä mietitkö tässä vaiheessa sitä, millaiset ovat yrityksen arvot ja miten ne sopivat omiisi? Aluepäällikkömme Päivi Tammilehto haastaa ottamaan selvää organisaatiosta trenditeesien takana.

Moni yritys kertoo julkisesti toimivansa asiakaslähtöisesti, ketterästi, olevansa edelläkävijä alallaan jne. Ja moni toimiikin lupaustensa mittaisesti. Valitettavasti on myös yrityksiä, joille arvot ovat osa kiillotettua julkisivua, copy-paste -toiminto (koska ”nämä nyt vaan on tätä päivää ja nämä kuuluu olla”) tai - tätäkin on kuultu – yhden päivän konsulttivetoisen johdon brainstormaussession perusteella raapaistu nippu trendikkäitä teesejä, ja käytäntö jotain ihan muuta. Totuus selviää uudelle työntekijälle jossain vaiheessa, eikä se aina ole mieleinen.

Arvojen vastainen kulttuuri hankaa vastaan

Työskenteleminen yrityksessä, jonka arvot ja toimintakulttuuri ovat jatkuvassa hankauksessa omiesi kanssa, aiheuttaa vähimmillään selittämätöntä epämukavuuden tunnetta ja pahimmillaan ahdistusta, riippuen siitä, kuinka valmis olet muotoutumaan yrityksen muottiin.

Oletko valmis päivittäin toimimaan oman ajatusmallisi vastaisesti? Tapaan tässä tilanteessa olevia henkilöitä usein. Jokin ei vaan täsmää, tunnu omalta. Työntekijä, joka on tässä arvoprässissä pitkään, alkaa ennen pitkää etsiä tietä ulos tai oirehtia muulla tavoin.

Kun siis harkitset vaihtoa uuteen, ota selvää yrityksen toimintatavoista. Miten yrityksen arvot näkyvät päivittäisessä tekemisessä ja johtamisessa? Millaisia asioita yrityksessä arvostetaan ja boostataan? Miksi nykyiset työntekijät viihtyvät? Uskalla kysyä työhaastattelussa rekrytoijalta. Lupaan, että et kadu.

Kuten toimivissa ihmissuhteissakin, parhaan lopputuloksen - sitoutuneen ja tyytyväisen työntekijän ja tältä täyden panoksen saavan työnantajan - saavuttaa varmimmin silloin, kun molempien osapuolten tärkeimmät arvot ovat samansuuntaiset.

 

Etsitkö uutta työpaikkaa? Katso avoimet työpaikkamme!