6 askelta onnistuneeseen työnhakuun

Onko haussasi työpaikka, mutta et oikein tiedä mistä aloittaisit? Lue alla olevat vinkit ja olet matkalla unelmiesi työpaikkaan.

1. Päämäärätietoisuus
Tunnista, missä asioissa olet hyvä ja minkä asioiden tekemisestä nautit. Arvioi, mitkä ovat omat tarpeesi rahan, paikkakunnan ja työaikojen suhteen. Etsi yrityksiä ja työpaikkoja, joissa nämä asiat kohtaavat.

 

2. Valmistaudu
Päivitä ja hio ansioluettelosi täydellisyyteen, kehitä omaa brandiäsi ja mieti jopa valmiiksi kysymyksiä, joita haluat kysyä haastattelussa. Mitä valmistautuneempi olet, sitä nopeammin ja paremmin pystyt reagoimaan, kun tilaisuus osuu kohdalle.

 

3. Verkostoidu
Ole läsnä sekä sähköisissä kanavissa että omassa lähipiirissäsi. Kerro kaikille tuttavillesi ja uusille ihmisille, että etsit tällä hetkellä töitä ja minkälaisista työtehtävistä olet kiinnostunut. Päivitä LinkedIn-profiilisi ajantasalle ja yritä julkaista oman osaamisalueesi ajankohtaisia aiheita viikottain sosiaalisessa mediassa. Näin saatat kiinnittää rekrytoijan huomion alasi osaajana.

 

4. Harjoittele
Valmistele oma ”hissipuheesi”, jossa kerrot kuka olet ja osaamisalueesi ja ole aina valmis esittämään se. Mieti myös hyviä vastauksia mahdollisiin haastattelukysymyksiin ja harjoittele niitä. Lue lisää hissipuheesta täältä.

 

5. Hae, hae & hae!
Tarkastele erilaisia työtehtäviä joihin osaamisesi voisi soveltua. Uskalla myös hakea työtä vaikka et täyttäisikään ihan kaikkia työilmoituksen vaatimuksia; myös persoonallasi ja intohimollasi voi olla suuri merkitys haussa.

 

6. Ole kiitollinen
Muista kiittää sinua haastatelleita ihmisiä, verkostosi kontakteja, jotka vinkkasivat työpaikasta ja suosittelijoitasi, jotka puhuivat puolestasi.

 

Aloittaminen on usein vaikeinta ja saattaa tuntua jopa ylivoimaiselta. Jaa prosessi pienempiin osiin ja tee päivittäin pieniä asioita tavoitteesi saavuttamiseksi. Jotkut vaiheet voivat viedä enemmän aikaa kuin toiset, mutta kun pysyy aktiivisena, on matkalla oikeaan suuntaan.

 

Lue myös:
3 vinkkiä työnhaun haasteisiin
10 vinkkiä onnistuneeseen työhaastatteluun
Mikä on sun palkkatoive?