Olisiko työurasi investoinnin arvoinen?

Useimmat meistä viettävät vuodessa noin 47 viikkoa työpaikalla ja noin 3-5 viikkoa lomalla. Tämä tarkoittaa, että 45 vuoden uran aikana työskentelet yli 40,5 vuotta ja lomailet noin 3,5 vuotta. Kuitenkin ihmiset suunnittelevat enemmän lomiaan kuin omaa uraansa. Itse asiassa on tutkittu, että ihmiset käyttävät enemmän aikaa uuden auton valintaprosessiin (viisi tuntia tai enemmän vaihtoehtojen vertailuun) kuin oman uravalintansa arviointiin.

Miksi ihminen ei suunnittele ja punnitse omaa uraansa yhtä tarkasti kuin mitä tahansa investointia? Ennakoiva uranhallinta on yksi tärkeimpiä asioita, joka vaikuttaa menestykseen ja onnellisuuteen ammatillisessa (ja henkilökohtaisessa) elämässä. Tärkeintä uranhallinnassa on kehittää niitä taitoja, jotka vievät sinua eteenpäin ja ovat linjassa uratavoitteiden kanssa.

Ennen kuin varaat aikaa esimiehesi kanssa, mieti hetki, tiedätkö edes mitä omat uratavoitteesi ovat? Oletko edes varma, että olet oikealla alalla? Right Managementin tutkimus antaa ymmärtää, että lähes 50 % työvoimasta on sellaisessa roolissa tai asemassa, joka ei tue heidän arvojaan, ammatillista kiinnostusta ja henkilökohtaisia vahvuuksia. Käytäntö on osoittanut, että lähes puolet ihmisistä vaihtaa kokonaan uudelle uralle, kun heille annetaan mahdollisuus – ja neuvoja – hakeutua heille ihanteellisiin työpaikkoihin, joissa heidän yksilölliset vahvuutensa ja motivaationsa kohtaavat. Tarkastele nykyisen työsi soveltuvuutta ja keskity kolmeen tärkeimpään asiaan: arvoihin, ammatilliseen kiinnostukseen ja vahvuuksiin:

Arvot – Meillä jokaisella on eri arvot – syvällä olevat vakaumukset, jotka ohjaavat elämänvalintoja ja käyttäytymistämme. On tärkeää, että henkilökohtaiset arvot ovat lähellä niitä, joita organisaatiosi kannattaa. Kasvissyöjä työskentelemässä lihanjalostamossa on ehkä karkein esimerkki, jossa arvomaailmat eivät yrityksen kanssa kohtaa. Normaalisti törmäyskurssit arvojen kanssa ovat hienovaraisempia. Esimerkiksi jotkut organisaatiot saattavat pitää yksilösuoritusta tärkeämpänä kuin tiimin panosta, kun taas toisessa yrityksessä painotus saattaa olla juuri toisinpäin. Seisotko oman yrityksesi arvojen takana? Kunnioittaako yritys sinun arvojasi?

Ammatilliset kiinnostukset – Sinun ammatilliset kiinnostuksen kohteesi ovat motivaatiosi liikkeellepaneva voima. Mitä kohtaan tunnet intohimoa? Ympäristöasioihin? Talousasioihin? Metalliteollisuuteen? Politiikkaan? Koirankoulutukseen? Lakiasioihin? Terveydenhuoltoon? Jonglööraukseen? Musiikkiin? Liian usein ihmiset ajautuvat uralle, johon ovat vaikuttaneet vanhemmat, kaveripiiri tai oppilaitos. Harva meistä on ottanut kunnolla aikaa perusteelliseen uravalintojen pohtimiseen ja tutkimiseen. Mitä sinä haluat oikeasti tehdä?

Vahvuudet – Vahvuudet ovat niitä tekijöitä, jotka saavat sinuun vauhtia. Koska vahvuusalueillesi osuvat tehtävät ovat usein niitä, joiden tekemisestä myös pidät, teet niitä toistuvasti ja parannat suorituskykyäsi. Organisaatioilla on usein huono, vaikkakin lähtökohtaisesti hyvää tarkoittava tapa: ylennyksillä ja koulutuksilla ihmisiä siirretään tehtäviin, jotka eivät enää ole heidän vahvuusalueitaan. Klassinen esimerkki tästä on erinomainen myyjä, joka saa “ylennyksen” pääkonttoriin, kituu johtaja-asemassa ja herää henkiin vain, kun pääsee loistamaan asiakkaiden eteen. Mikä on sinun “sweet spot” – se tehtävä, jossa taitosi ja intohimosi kohtaavat?

Tässä mainittujen peruskysymysten tehtävänä on kartoittaa sitä, kuka olet sekä lisätä itsetuntemustasi ja itsetietoisuuttasi sen suhteen, mikä olisi sinun ihannetyöpaikkasi. Mitä paremmin olet tehnyt kotiläksysi näiden asioiden osalta, sitä helpompi on jutella tiiminvetäjäsi kanssa tulevaisuudestasi ja tunnistaa niitä tehtäväalueita, joita kohti osaamistasi kannattaa lähteä siirtämään, jotta se hyödyttää sekä sinua että yritystä.

Muista, että elämästäsi noin 40 vuotta sujahtaa työelämässä. Kannattaisiko tästä investoinnista ottaa irti kaikki mahdollinen?

 

Lue myös:

9 merkkiä siitä, että olet unelmaduunissasi

11 tapaa pilata oma ura

Teksti on alunperin julkaistu Right Managementin sivuilla.