Customer Service Team Leader, B.Braun Medical Oy, Helsinki

YOUR TIME TO DEVELOP

Olet tärkeä osa tulevaisuuttamme. Toivottavasti myös me olemme osa tulevaisuuttasi! Me B. Braunilla suojelemme ja edistämme ihmisten terveyttä ympäri maailman. Tuet tätä visiota tuomalla asiantuntemusta sekä jakamalla innovaation, tehokkuuden ja kestävän kehityksen arvomme. Siksi haluaisimme jatkaa yrityksemme kehittämistä kanssasi. Annamme yhteisen panoksen terveydenhuoltoon maailmanlaajuisesti toimimalla luotettavasti, avoimesti ja arvostavasti. Tätä on Sharing Expertise.

Haemme nyt B. Braunin Helsingin toimistoon

CUSTOMER SERVICE TEAM LEADER

-tehtävään oma-aloitteista ja positiivista henkilöä vakituiseen työsuhteeseen. Tulet toimimaan Supply Chain -osastolla asiakaspalvelutiimissä Front Office -tehtävien parissa sekä toimimaan asiakaspalvelukoordinaattoreiden lähiesihenkilönä. Tehtävä alkaa sopimuksen mukaan viimeistään kesälomakauden jälkeen.

B. Braunin Supply Chain -osasto koostuu tällä hetkellä neljästä Customer Service Coordinatorista Front Office -tehtävissä ja kahdesta Supply Chain Coordinatorista hankinnan ja logistiikan tehtävissä. Raportoit tehtävässäsi Supply Chain Managerille.

SCM-osasto ja asiakaspalvelutiimi toimivat tiiviissä päivittäisessä yhteistyössä myyntiedustajien, asiakkaiden ja muiden yhtiön sidosryhmien, kuten ulkoistettujen varastojen, kanssa. Työtehtäviin kuuluu myös yhteydenpito ulkomaisiin yhteistyökumppaneihin tilauksiin ja toimituksiin liittyvissä asioissa.

Asiakaspalvelutiimin tehtäviin kuuluu asiakastilausten käsittely, koordinointi ja seuranta; koko tilaus-toimitus-laskutusketju tehtailta ja varastoista loppuasiakkaille oman vastuualueen mukaisesti.

Toivoisimme että sinulla on jo:
- Kokemusta asiakaspalvelu/Supply Chain -tehtävistä
- Jonkun verran kokemusta lähiesihenkilön roolista
- Kokemusta ERP-järjestelmän käytöstä (SAP SD-, MM/LE-modulit kokemus eduksi)
- Sujuva Excel osaaminen
- Sujuva englannin kielen taito

Eduksi katsomme:
- Kaupallisen tai teknisen tutkinnon (esim. AMK)
- Aiemman kokemuksen alalta
- Osaamisen ja näkemyksen sähköisestä tiedonsiirrosta (EDI)
- Omaat kehittämiskyvykkyttä ja halukkuutta

Toivomme että olet taidokas ja aikaansaava henkilö, jonka sydän sykkii asiakaspalvelulle. Olet aidosti kiinnostunut asiakaspalvelun prosessien ja tiimityön kehittämisestä. Olet yhteistyötaitoinen, keskusteleva ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Omaat positiivisen ja ratkaisukeskeisen asenteen haastavissa palvelutilanteissa, kykenet hoitamaan ja varmistamaan, että palvelutilanteet hoidetaan loppuun asti. Olet asiakaspalveluhenkinen, siedät hyvin myös rutiinitehtäviä ja omaat hyvän paineensietokyvyn haastavimmissakin tilanteissa.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen tehtävän kehittyvässä funktiossa vakaassa ja menestyvässä perheyrityksessä. Työllesi saat esimiehen ja kollegojen vahvan tuen. Saat työskennellä kansainvälisen yrityksen palveluksessa korkealuokkaisten tuotteiden, palveluiden ja toimintaympäristön parissa.

Hae tehtävää 28.04.2021 mennessä rekisteröidyllä CV:lläsi painamalla "Hae"-painiketta. Haastattelut aloitetaan mahdollisesti jo hakuajan puitteissa. Lisätietoja tehtävästä antavat Recruitment Consultants Laura Parviainen (laura.parviainen@manpowergroup.fi, 040 631 0261) ja Suvi Väänänen (suvi.vaananen@manpowergroup.fi, 040 1679091).

Manpower on maailman johtavia rekrytointi- ja henkilöstöalan yrityksiä, joka toimii 80 maassa ja on markkinajohtaja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomessa olemme yksi suurimmista rekrytointiin, henkilöstövuokraukseen ja soveltuvuusarviointeihin erikoistuneista yrityksistä. Työnantajat etsivät kauttamme taitavia ja motivoituneita ammattilaisia kaikille organisaatiotasoille, määräaikaisiin ja vakituisiin työsuhteisiin. Palvelemme asiakkaitamme ja hakijoitamme valtakunnallisesti aluetoimistojemme kautta.