Työnhakijoiden UKK koskien GDPR muutoksia

Kuinka teen pyynnön tietojeni poistamiseksi Manpowerin järjestelmistä tai käytän muita rekisteröidyn oikeuksiani?

Pyynnön rekisteröidyn oikeuksien käyttämisestä voit tehdä käyttämällä tätä yhteydenottolomaketta.

Mitä tietoja minun tulee varautua ilmoittamaan itsestäni, jos haluan käyttää rekisteröidyn oikeuksiani?

Rekisteröidyn tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä. Henkilöllisyyden voi todistaa toimittamalla kopion henkilöllisyystodistuksesta rekisterinpitäjälle tai tunnistautumalla lähimmällä Manpowerin toimipisteellä.

Miksi oikeuksieni käyttämiseksi minulta vaaditaan näin vahva tunnistautuminen?

Rekisteröidyn oikeus on henkilökohtainen oikeus, jonka vuoksi henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan. Lisäksi henkilörekisterimme ja joidenkin järjestelmiemme tunnistetietona on henkilötunnus, minkä vuoksi se tulee pystyä vahvistamaan todistettavasti.

Miten henkilöllisyystodistukseni kopiota käsitellään tunnistautumisessa?

Henkilöllisyystodistuksen kopiota käytetään ainoastaan henkilöllisyyden todentamiseen. Tunnistetiedot tallennetaan käsittelypyynnön liitteeksi oikeudellisin perustein, sillä ne tulee säilyttää esimerkiksi mahdollista viranomaisen selvityspyyntöä varten. Käytössämme on useita suojatoimintoja, jotka on suunniteltu suojaamaan antamiasi henkilötietoja (kts. https://www.manpower.fi/fin/tuki/manpowerin-tietosuojaperiaatteet/#oikeudellisetnakokulmatosio).

Onko rekisteröidyn oikeuksiin mahdollista vedota ilman henkilöllisyyden todistamista? Eikö pyyntöä voi toteuttaa ainoastaan nimen ja sähköpostin perusteella, sillä en ole toimittanut teille muita tietoja itsestäni.

Rekisteröidyn oikeus on henkilökohtainen oikeus, jonka vuoksi henkilöllisyys on pystyttävä vahvistamaan. Lisäksi henkilörekisterimme ja joidenkin järjestelmiemme tunnistetietona on henkilötunnus, minkä vuoksi se tulee vahvistaa todistettavasti. Mikäli henkilö on kirjautunut työnhakijaksi, voidaan hakuprofiili poistaa hänen pyynnöstään ilman vahvaa tunnistautumista. Tällöin kyseessä ei kuitenkaan ole kaikki järjestelmät kattava laaja henkilötietojen tarkistus tai poisto. Mikäli haluat poistaa työnhakijaprofiilisin järjestelmästämme, olethan yhteydessä käyttämällä tätä yhteydenottolomaketta.

En halua lähettää sähköpostitse kopiota henkilöllisyystodistuksestani. Onko henkilöllisyyttä mahdollista varmistaa muulla tavoin?

Halutessaan henkilöllisyyden voi todistaa rekisteröidyn oikeuksien käyttöä varten lähimmässä Manpowerin toimipisteessä. Tarkempia tietoja varten otathan yhteyttä käyttämällä tätä yhteydenottolomaketta.