Koneen säätiö - Residenssikoordinaattori


Saaren kartanon taiteilijaresidenssi etsii ekologisesti kestävän residenssiohjelman koordinaattoria määräaikaiseen tehtävään

Koneen Säätiön ylläpitämä Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä tarjoaa eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille rauhallisen työskentely-ympäristön ja hedelmällisen kohtauspaikan. Vuosittain Saaren kartanossa työskentelee noin 45 taiteilijaa ja taiteilijaryhmää eri puolilta maailmaa. Residenssiin on avoin haku kerran vuodessa. Residenssivalinnoissa painotetaan taidetta uudistavaa ja ajankohtaista työtä sekä uusia taiteenaloja. Residenssi sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaalla maisema-alueella, luonnonläheisessä maaseutumiljöössä 30 kilometrin päässä Turusta.


Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi hakee koordinaattoria suunnittelemaan ja käynnistämään ympäristövastuullista residenssiohjelmaansa. Ohjelman tavoitteena on kestävyysajattelu residenssitoiminnassa: ekologisesti kestävän toiminnan kehittäminen pitkäjänteisesti testaten ja oppien. Koordinaattori suunnittelee ja toteuttaa ekologisesti kestäviä residenssitoiminnan ratkaisuja sekä kehittää ympäristövastuullista ajattelua osana residenssin arkea ja käytäntöjä.


Koordinaattori työskentelee tiiviissä yhteistyössä residenssin muun henkilökunnan, residenssitaiteilijoiden ja -tutkijoiden, ympäristöasiantuntijoiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Ohjelman kehittämisessä koordinaattori on myös vuorovaikutuksessa lähialueen asukkaiden kanssa tarjoamalla asiantuntijavierailuja ja keskustelutilaisuuksia yhdessä Saaren kartanon yhteisötaiteilijan kanssa.


Residenssitoiminnan ekologisen kestävyyden kehittämisessä panostetaan oivalluksella, osallistamisella ja innostumisella oppimiseen. Residenssin toimintaa kehitetään esimerkiksi opintopiirien, keskusteluiden ja työpajojen avulla niin, että residenssissä työskentelevällä on mahdollisuus positiivisten oivallusten kautta sisäistää ekologisuus osaksi omaan työskentelyään ja ajatteluaan sekä residenssijakson aikana että sen jälkeen. Ekologisesti kestävän residenssiohjelman koordinaattorin työtehtäviin kuuluu myös viestiä residenssiohjelman tuottamista oivalluksista.


Ekologisesti kestävän residenssitoiminnan koordinaattorin työtehtävä edellyttää:

1. Ekologisesti kestävän kehityksen periaatteiden asiantuntemusta sekä kykyä hankkia tietoa aiheeseen liittyen ja soveltaa sitä käytäntöön
2. Nykytaiteen tuntemusta esim. taiteilijan, tutkijan, kuraattorin tai tuottajan roolissa
3. Akateemista koulutusta
4. Hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja
5. Innostuneisuutta ja oma-aloitteisuutta
6. Kykyä hallita monimutkaisia asiakokonaisuuksia
7. Erinomaisia suullisen ja kirjallisen viestinnän taitoja suomen ja englannin kielillä
8. Luovaa, kriittistä ja muutosorientoitunutta ajattelua

Ekologisesti kestävän residenssitoiminnan koordinaattori työskentelee kahden vuoden määräaikaisessa kokoaikaisessa työsuhteessa Saaren kartanossa Mynämäellä. Työ alkaa heti kun sopiva henkilö on löytynyt. Työsopimukseen sisältyy koeaika. Työssä on etätyömahdollisuus 1-2 päivää viikossa. Koordinaattorilla tulee olla ajokortti.


Lähetä vapaamuotoinen, palkkatoiveella varustettu hakemuksesi sekä ansioluettelosi hakulinkin kautta. Kerro hakemuksessasi motivaatiostasi juuri tähän tehtävään, suhteestasi ekologisesti kestävään toimintaan ja nykytaiteeseen. Lisätietoa tehtävästä antaa Rekrytointikonsultti Esko Saurio p. 040 647 2205 / [email protected]

Manpower on maailman johtavia rekrytointi- ja henkilöstöalan yrityksiä, joka toimii 80 maassa ja on markkinajohtaja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomessa olemme yksi suurimmista rekrytointiin, henkilöstövuokraukseen ja soveltuvuusarviointeihin erikoistuneista yrityksistä. Työnantajat etsivät kauttamme taitavia ja motivoituneita ammattilaisia kaikille organisaatiotasoille, määräaikaisiin ja vakituisiin työsuhteisiin. Palvelemme asiakkaitamme ja hakijoitamme valtakunnallisesti aluetoimistojemme kautta. Manpower on auktorisoitu henkilöstöpalveluyritys.