Työnhaku, CV

TOP 5 mokaa, jotka teet ansioluettelosi kanssa

Shutterstock 245618869

Syksyn alku on hyvä hetki päivittää ansioluetteloa tai vaikka hakea uutta työtä. Listasimme TOP 5 mokaa, joita yleisimmin tehdään ansioluettelojen kanssa.

1. Päämäärällä aloittaminen
On sanomattakin selvää, että tavoitteesi on saada kyseinen työpaikka. On paljon tehokkaampaa aloittaa CV itsensä brändäämisellä. Tee heti alusta asti selväksi hakemuksen lukijalle, että olet täydellinen tarjolla olevaan pestiin painottamalla avainkykyjä ja –osaamistasi.

2. Liian yleinen muotoilu

Älä käytä samaa ansioluetteloa joka työpaikan hakemiseen. Valmistele CV:si haussa olevan paikan mukaan ja tee siitä henkilökohtainen. Jos he hakevat ihmistä, jolla pysyy useat langat käsissä, mainitse kuinka olet hallinnut onnistuneesti useampaa projektia samanaikaisesti. Jos taas haussa on työntekijä joka omaa vaikuttavan presentointi-kyvyn, kerro siitä kerrasta kun vangitsit yleisösi.

3. Lukujen puute

Numerot puhuvat puolestaan kuvatessasi saavutuksiasi aikaisemmissa työpaikoissa. Olkoon se alan kokemuksesi yhteenlaskettu vuosimäärä, firmalle tehneesi ansiot, hallinnoimiesi ihmisten määrä tai tuottaneesi markkinointikampanjan tulokset, kerro siitä. Pidä kuitenkin mielessä tietojesi luottamuksellisuus ja arkaluontoisuus.

4. Liian paljon tekstiä

Toki saisit esseemäisellä otteella kerrottua ansioluettelossasi enemmän kokemuksistasi ja saavutuksistasi, mutta tällaisten tekstien lukemiseen menee enemmän työnantajan kallisarvoista aikaa. Tee ansioluettelostasi helppolukuinen käyttämällä listoja, avainsanoja ja lyhyitä lauseita. Muista, että on hyvä jättää jotain puhuttavaa myös haastatteluun!

5. Kirjoitusvirheet

Kirjoitusvirheet ovat yleisin moka ansioluetteloissa ja työhakemuksissa, ja pahimmillaan ne voivat siirtää hakemuksesi hylättyjen pinoon. Vaikka tämä moka on itsestäänselvin, ilmenee niitä kuitenkin melko usein. Oikolue hakemuksesi ja ansioluettelosi muutamaan otteeseen tai anna se jollekulle toiselle tarkistettavaksi. Toinen silmäpari saattaa huomata jotain, mikä on sinulta voinut jäädä huomaamatta.

 

Mikäli olet hakemassa töitä tai päivittelemässä ansioluetteloasi, tarkista että nämä mokat eivät löydy sieltä!

 

Alkuperäinen artikkeli löytyy Manpower Blogs -sivuilta.