Työnhaku, CV

Loistavan CV:n salaisuudet (osa 2)

Urapolku Cv2

Loistavan CV:n salaisuudet–vinkkisarjan toisessa osassa paneudumme ansioluettelon muotoiluun ja ulkonäköön. Miltä näyttää myyvä CV ja miten sellainen sitten tehdään?

CV:n tulee aina olla selkeä ja helppolukuinen. Kaukana ovat kuitenkin ne päivät, kun fonttivalinnan tulee aina olla vanha ja uskollinen Times New Roman, ja muotoilun mustavalkoinen. Uskalla leikitellä! Eri värien yhdistelmät, tuoreet fonttivalinnat tai kuvitus saa helposti ansioluettelosi erottumaan joukosta positiivisesti. Muista kuitenkin se, että hakemuksesi ja ansioluettelosi tulisi olla sopiva tarjolla olevaan tehtävään. Jos haet insinöörialan töitä, pidä muotoilu selkeänä ja yksinkertaisena. Graafinen suunnittelija puolestaan voi vapaasti luoda hätkähdyttävän taideteoksen.

 Jos et itse ole visuaalisesti kovin lahjakas, netti on pullollaan ilmaiseksi - tai pientä maksua vastaan ostettavia - ladattavia pohjia, joiden päälle voit muotoilla oman hakemuksesi.

 Alla muutamia esimerkkejä netistä löytyvistä malleista, joita voi myös käyttää inspiraation lähteenä omaa ansioluetteloaan tehdessä.

Shutterstock

Al rayhan / Behance

Fernando Báez / Behance