Uravinkit, Työnhaku, CV

5 vinkkiä suosittelijoiden listaamiseen

Urapolku Suosittelijat

Työhakemuksesi on loistava, ja ansioluettelosi myy itse itseään. Uskot olevasi valmis aloittamaan työnhaun ryminällä. Mutta oletko valmis? Oletko ottanut suosittelijoiden listaamisen huomioon? Listasimme viisi vinkkiä, jotka auttavat sinua kartuttamaan suosittelijalistan, joka oikeasti auttaa sinua työnsaannissa.

 

1. Keitä listata

Listaa ainoastaan ihmisiä, jotka voivat rehellisesti puhua työkyvyistäsi ja osaamisestasi. Vältä ystävien tai perheen mainitsemista, vaan keskity mieluiten kolleegoihin, esimiehiin, johtajiin ja opettajiin.

 

2. Kuinka monta listata

Kaksi tai kolme henkilöä hieman eri työpaikoista on jo erittäin hyvä lista suosittelijoita. Ideaalia olisi, jos nämä henkilöt pystyisivät puhumaan sinun eri osaamisalueistasi hakemaasi työhön liittyen.

 

3. Oikeat yhteystiedot

Suosittelijoitesi yhteystiedoissa pitäisi mainita henkilön nimi, kuvaus teidän välisestä suhteesta (esim. entinen esimies), yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Varmista että yhteystiedot ovat ajan tasalla aina ennenkuin lähetät uuden hakemuksen.

 

4. Pyydä lupa ja ilmoita etukäteen

Pyydä aina lupaa suosittelijaksi listaamiseen henkilöltä suoraan. Näin vältyt siltä, että suosittelijanasi olisi henkilö, joka ei puhuisi sinusta positiivisesti. Kun saat kutsun työhaastatteluun, on kohteliasta ilmoittaa suosittelijalle mahdollisesta yhteydenotosta. Kerro hänelle myös hieman tarkemmin hakemastasi työstä, jotta hän pystyy kertomaan juuri siihen työhön tarvittavista kyvyistäsi.

5. Soita perään

Haastattelusi jälkeen on hyvä olla yhteydessä suosittelijaasi, ja kiittää häntä riippumatta siitä saitko työn vai et.

 

Suosittelijoiden lista on tärkeä osa työhakemuspakettiasi. Pidä huoli, että se on hyvin mietitty ja valmisteltu.

 

Juttu ilmestyi aikaisemmin Manpower Blogs -sivulla.