Urasuunnittelu

Olisiko aika vaihtaa työpaikkaa? Tunnista nämä 6 merkkiä

Olisiko Aika Vaihtaa Tyopaikkaa Tunnista Nama 6 Merkkia

Ahdistaako töihin paluu? Oletko väsynyt odottamaan ylennystä, parempaa palkkaa tai kehittymismahdollisuuksia? Tässä 6 merkkiä siitä, että työpaikan vaihto voi kannattaa, kun syystuulet alkavat puhaltaa.

Jatkuva turhautuminen töissä voi kieliä siitä, että kannattaisi jo aktiivisesti katsella muita töitä. Seuraavassa 6 tapaa tietää, olisiko uuden työn etsintä paikallaan.

 1. Puuttuvat etenemismahdollisuudet

  . Jos olet edennyt pitkälle saman työnantajan leivissä, voi olla syytä vaihtaa organisaatiota. Saatat esimerkiksi kokea, ettei korkeammalla tasolla yksinkertaisesti ole tilaa sinulle. Tie voi nousta pystyyn, koska ylempänä organisaatiossa ei ole vaihtuvuutta – tai ehkä sinulle on jopa sanottu suoraan, ettei ylennystä kannata haikailla. Jos eteneminen ylöspäin on sinulle tärkeää, kannattaa jo katsella työmahdollisuuksia muualta.

 2. Puuttuvat urakeskustelut – tai yrityksiäsi aloittaa keskustelut ei oteta vakavasti. 

  Urakeskustelut ovat tärkeä osa kehittymispolkuasi. Mikäli pomosi ei vaikuta vastaanottavaiselta keskusteluille, on korkea aika etsiä työnantaja, joka ottaa urapohdintasi vakavasti.

 3. Puuttuvat mahdollisuudet kasvattaa osaamista.

  Teknologia muuttaa työelämää ennen kokemattomalla vauhdilla, joten nyt jos koskaan on ratkaisevan tärkeää terästää omaa ammattitaitoaan. Osaamisen päivittäminen ja laajentaminen uusilla taidoilla auttaa perustelemaan arvoasi työnantajalle. Samalla varmistat, että työllistyt myös tulevaisuudessa. Silti kaikkia investointeja omaan osaamiseen ei tarvitse tehdä itse – monet aikaansa seuraavat työnantajat haluavat panostaa henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen. Jos työnantajasi ei tarjoa siihen mahdollisuuksia, etsi toinen organisaatio, joka tarjoaa.

 4. Automaatio ja teknologian kehittyminen hävittävät työn sisältöjä.

  Teknologia ei korvaa kaikkia tehtäviä, mutta jos automaatio vähentää osaamisesi arvoa, jää kaksi vaihtoehtoa: joko etsit työnantajan, joka yhä arvostaa osaamistasi, tai kouluttaudut uudelleen ja vaihdat kokonaan uraa. Joka tapauksessa voi olla hyvä hetki ryhtyä työnhakuun.

 5. Olet kadottanut intohimosi.

  Jos olet menettänyt intohimosi työtä kohtaan, yritä selvittää, mikä muutos voisi taas sytyttää palosi.

 6. Työsi on kehittymässä suuntaan, joka ei enää tue uratavoitteitasi.

  On täysin luonnollista, että uratavoitteet muuttuvat. Joskus kuitenkin myös työt muuttuvat – kannaltasi epätoivottuun suuntaan. Jos löydät itsesi tällaisesta tilanteesta, voi olla aika etsiä uusi työpaikka.

Mikään listatuista asioita ei yksinään ole ehdoton syy ryhtyä työn metsästykseen. Jos kuitenkin kaksi tai useampi asioista ahdistaa töihin paluussa, älä jätä potentiaaliasi käyttämättä. Kääri pian hihasi työnhakuun.

 

Artikkeli on julkaistu konsernimme uramuutospalveluihin erikoistuneen Right Managementin sivustolla.