Työhaastattelu, Työnhaku

5 vinkkiä puhelinhaastatteluun

Puhelinhaastattelu Vinkit Tyohaastatteluun

Joskus työhaastattelua ei ole helppo järjestää kasvokkain, ja myös ajan säästämiseksi moni rekrytoija päätyy esittämään kysymyksiä puhelimitse. Nappaa vinkit onnistuneeseen puhelinhaastatteluun!

Digitalisaatio helpottaa työhaastatteluun osallistumista matkankin takaa. Myös rekrytoijat hoitavat mieluusti ensimmäinen haastattelukierroksen puhelimessa. Valmistautumalla hyvin annat parastasi, kun puhelin soi! Ota vinkit talteen:

1. Pidä CV ja tehtävänkuvaus edessäsi, kun vastaat puhelimeen. Näin säilytät puhelun fokuksen ja saat tukea silloin, kun ajatus karkailee, etkä hermostuksissasi muista, mistä työssä oli kyse.

2. Ympyröi tehtävänkuvauksesta avainsanat. Millaista osaamista yritys oikein etsii? Avainsanojen korostaminen auttaa keskittymään työn vaatimuksiin. Käytä sanoja apuna, kun kerrot, miksi juuri sinä olisit oikea osaaja hakemaasi tehtävään.

3. Tee lista onnistumisista, jotka liittyvät tuleviin työtehtäviin. Valmiiseen listaan on helppo palata, jos ajatus kangertelee. Voit käyttää työansioitasi, kun perustelet valmiuttasi uuteen työhön.

4. Kirjoita kuulemasi kysymykset ylös. Kirjoittamalla erityisesti pitkät kysymykset paperille, vältyt harhautumasta liian kauas pois aiheesta.  Jo pari avainsanaa palauttavat kysymyksen mieleesi, jos innostut kertomaan asioista kovin monipolvisesti.

5. Muista puhelinetiketti. Varmista, että puhut suoraan puhelimeen, jotta rekrytoija kuulee vastauksesi. Muista hymyillä puhuessasi – hymyllä on tapana kuultaa läpi äänestä! Rauhoita lisäksi ympäristö, jossa puhut – vältä julkisia paikkoja tai tilanteita, joissa vaikka huomionhakuinen koira tai taapero saattaa keskeyttää sinut.

Puhelinhaastatteluun valmistautuminen parantaa mahdollisuuksiasi päästä rekrytointiprosessissa eteenpäin. Ota etähaastattelu siis yhtä vakavasti kuin perinteinen haastattelu!

Millaisia kokemuksia sinulla on puhelinhaastatteluista? Millaisia lisävinkkejä antaisit niiden perusteella? Kommentoi somessa!

 

Artikkeli on julkaistu konsernimme uramuutospalveluihin erikoistuneen Right Managementin sivustolla.