Henkilöbrändäys, Uravinkit, Työmarkkinoiden trendit

Näitä pehmeitä taitoja rekrytoijat arvostavat juuri nyt(kin)

Pehmeat Taidot Tyonhaussa

Osaamisen vallankumouksen alkaminen on tehnyt pehmeistä työelämätaidoista entistä kysytympiä. Niitä on helppo soveltaa tehtävästä toiseen ja ne pysyvät ajankohtaisina, vaikka vaaditut tekniset taidot muuttuvat nyt todella nopeassa syklissä. Tässä joitakin taitoja, joita työnhakijassa arvostetaan jatkossakin.

Viestintätaidot, kriittinen ajattelu, aikataulussa pysyminen, organisointitaidot, yhteistyökyky, analyyttisyys ja kyky innovoida. Tässä vain muutama niistä ominaisuuksista, jotka liittyvät korkeaan tunneälyyn ja tunnetaan myös pehmeinä taitoina.

Työnantajat hakevat näitä taitoja nyt enemmän kuin koskaan, sillä niitä on mahdollista soveltaa laajasti eri työtehtävissä ja toimialoilla – koska tahansa. Tässä joitakin pehmeitä taitoja, jotka kattavat laajan skaalan erilaisia ominaisuuksia, joita organisaatiot arvostavat työnhakijassa ja työntekijässä entistä enemmän.

Vuorovaikutustaidot

Organisaation menestyessä hyvin harva tuntee tarvetta keskustella viestinnästä tai vuorovaikutustaidoista. Voi myös ajatella niin, että menestyvät organisaatiot keskustelevat viestinnästä ja kehittävä vuorovaikutustaitoja koko ajan.  Mutta kun jokin asia menee vikaan, syytetään usein väärinymmärrystä, heikkoa yhteydenpitoa tai huonoa yhteistyötä.

Vuorovaikutustaidot ovat öljy, joka pitää organisaation pyörät pyörimässä. Menestys perustuu ennen kaikkea erilaisten ihmisten välisille suhteille ja siksi myös henkilökohtaiset verkostosi ovat osa brändiäsi ja kertovat siitä, miten voit organisaatiota tukea.

Läsnäolo

Vuorovaikutustaitojen ohella tavastasi käyttäytyä, puhua ja esiintyä välittyy tietynlainen tunne läsnäolosta – tai sen puutteesta. Onneksi näitä taitoja pystyy myös oppimaan ja kehittämään. Erityisen hyödyllistä läsnäolon taitojen kehittäminen on esimiestehtäviin pyrkiville.

Johtajuus

Johtamistaidot vaikuttavat merkittävästi urakehitykseesi ja uraasi. Kovat tekniset taidot voivat viedä sinut vain tiettyyn pisteeseen, mutta kyvylläsi johtaa ja motivoida on ratkaiseva merkitys menestyksekkääseen uraan ja arvostuksen tuojana. Kehittyäksesi johtajana, sinun kannattaa etsiä itsellesi kokeneempi mentori tai muu luotettu henkilö, joka auttaa tunnistamaan heikkoutesi ja hyödyntämään vahvuutesi sekä kehittämään keinoja johtamistaitojen parantamiseksi.

Henkilökohtainen brändäys

Entä miten voit osoittaa, että sinussa on riittävä määrä teknisiä ja pehmeitä valmiuksia samassa paketissa? Tätä kutsutaan henkilökohtaiseksi brändäyksesi tai itsensä brändäämiseksi. Viestimällä omasta brändistäsi saat potentiaaliset työnantajat ja kollegat huomaamaan lisäarvon, jonka voisit tuoda uuteen organisaatioon. Tämä kuitenkin edellyttää, että osaat kuvailla itseäsi ja tarjota esimerkkejä saavutuksistasi. Henkilökohtainen brändäys ja pehmeät taidot ovat juuri nyt kovassa huudossa ja niiden suosio vain kasvaa.

On yleinen harhaluulo, että sinulla vain joko on tai ei ole pehmeitä taitoja. Kuten tekniset taidot, myös kaikki pehmeät taidot pystyy oppimaan ja niissä pystyy kehittymään ajan mittaan. Jos silmäilet listaamme ja koet jonkin osa-alueen olevan heikkoutesi, se on täysin OK. Älä huolestu. Aloita vain työstämään puutteitasi ja hiomaan vahvuuksiasi. Pehmeät taidot eivät mene koskaan pois muodista.

 

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu yrityksemme uramuutospalveluihin erikoistuneen Right Managementin sivustolla.