Työmarkkinoiden trendit, Työnhaku

Kehitä työnhakuasi hyödyntämällä teknologiaa

Kehita Tyonhakuasi Hyodyntamalla Teknologioita

​Digitaalinen vallankumous on muuttanut lähes kaiken työelämässä, jopa työnhakuprosessin. Tässä muutama vinkki, kuinka pidät työnhakusi ajan tasalla hyödyntämällä teknologiaa.

Työnhakua on mahdollista laajentaa erilaisten teknologioiden avulla. Tässä muutamia vinkkejä askeleiksi, joiden avulla parannat profiilisi löydettävyyttä ja maksimoit sen näkyvyyttä.

Laajenna hakuasi

Tunnistimme vuoden 2018 hakijatutkimuksessamme ryhmän työnhakijoita, jotka luokittelemme”"HR-teknologian aikaisiksi omaksujiksi” ja jotka käyttävät vähintään kolmea eri teknologiaa työnhaussaan. Tähän sisältyy mobiilisovellukset, sosiaalisen median mainokset, virtuaaliset työpaikkamessut, tekstiviestit, videohaastattelut, chat-palvelut, pelillistetyt testit sekä äänihaku virtuaaliassistenttia käyttäen. Aikaisten omaksujien ryhmä edustaa työnhaun seuraavaa aaltoa, jossa digitaalisia mahdollisuuksia ei jätetä hyödyntämättä. Lue raportistamme lisää täältä.

Kasvata digitaalista jalanjälkeäsi

Mitä mahdolliset työnantajasi näkevät, kun he googlaavat nimeäsi? Voit parantaa itsestäsi löytyviä hakukonetuloksia kirjoittamalla esimerkiksi blogia. Vankka läsnäolo verkossa auttaa rakentamaan mainettasi ja kehittämään digitaalista profiiliasi. Sen avulla voit tuoda esiin asiantuntemustasi, laajentaa verkostoasi sekä antaa potentiaalisille työnantajille mahdollisuuden nähdä aikaansaannoksesi. Tässä vinkkejä sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa. 

Luo ansioluettelosi verkkoon

Sen sijaan, että tekisit samalla tavalla kuin kaikki muut, erotu muista hyödyntämällä verkon tarjoamia työkaluja. Onneksi on olemassa palveluja, jotka auttavat digitaalisen CV:n luomisessa ilman ylimääräistä koodaamista tai erityisosaamista. Tässä lista työkaluista, joilla voit räätälöidä CV:si verkossa.

Pidä LinkedIn-profiilisi ajan tasalla

LinkedIn on ollut olemassa jo yli 15 vuotta. Samalla kun alusta kehittyy, profiilisi saattaa näyttää merkkejä siitä, että se tarvitsee päivitystä, jotta se tukisi työnhakuasi optimaalisella tavalla. Tästä pääset lukemaan suorahakukonsulttimme Janin vinkkejä siihen, kuinka parannat LinkedIn-profiilisi löydettävyyttä.

Kuten lähes kaikkien teknologioiden kohdalla, usein suurin työ on käyttäjällä itsellään. Käytä siis aikaa luodaksesi erottuvan ansioluettelon sekä pitääksesi sosiaalisen median profiilisi ammattimaisena ja ajantasaisena. Kun perustyö on tehty, voit odottaa työnhaussasi parempia tuloksia ja herättää juuri sinun osaamisestasi etsivien työnantajien mielenkiinnon.

 

Etsitkö työpaikkaa? Katso avoimet työpaikkailmoituksemme täältä!