Uravinkit

Kuinka parannat maanantaifiilistäsi

Maanantaifiilis 1137x448
​Lopeta itsesi laahaaminen työviikon alussa. Tässä vinkkejä, kuinka pääset vauhtiin heti viikonlopun jälkeen ja käännät pahamaineiset maanantait voitoksi.

Maanantailla ei ole mikään häävi maine. Monelle se tuntuu olevan jopa kirosana. Vaikka olisit kuinka tyytyväinen elämääsi ja työhösi, niin työhön paluu rentouttavan viikonlopun jälkeen tuntuu usein työläältä. On kuitenkin olemassa pieniä tekoja, joilla voit nostaa maanantaifiilistäsi, tai edes tehdä päivästä siedettävän. Tässä muutama vinkki, kuinka vältät väärällä jalalla nousemisen heti alkuviikosta.

Pidä kiinni unirytmistäsi

Mielesi saattaa tietää eron arjen ja viikonlopun elintapamuutosten välillä, mutta kehosi ei, ja se yrittääkin nopeasti sopeutua erilaisiin olosuhteisiin. Jos nukut myöhään viikonloppuisin, älä ole yllättynyt, jos uni ei tulekaan niin helposti sunnuntai-iltana. Pidä siis yllä säännöllistä unirytmiäsi myös viikonloppuisin, niin herääminen aikaisin maanantaina on huomattavasti helpompaa.

Valmistele maanantain työlistaa jo perjantaina

Maanantaisin voi olla hankala muistaa, mistä aloittaa työt. Voit auttaa itseäsi jo perjantaina jättämällä työt sellaiseen pisteeseen, että niitä on helppo jatkaa maanantaina. Jätä itsellesi vielä post-it -lappu tietokoneen näyttöön tai pöydänkulmaan, muistuttamaan sinua, mistä töistä lähdet liikkeelle maanantaina.  

Siivoa työpisteesi

Sen sijaan, että paiskisit töitä perjantain viimeiseen minuuttiin asti, käytä päivän viimeinen puolituntinen työpisteesi siivoamiseen. Vie pois kaikki, mitä et enää tarvitse ja organisoi kaikki, mitä vielä tarvitset, jotta työpisteesi on valmis, kun saavut töihin maanantaina. Kiität itseäsi vielä tulevaisuudessa, sillä kaaoksen keskellä on ikävä aloittaa uutta työviikkoa.

Muista hemmotella itseäsi

Ihmiset pitävät perjantaista sen vuoksi, että viikonloppu kolkuttelee jo ovella. Kun on jotain mitä odottaa, jaksaa tehdä kovemmin töitä. Voit hyödyntää samaa periaatetta alkuviikkoon keksimällä myös maanantaihin jotain, mitä odottaa. Tämän ei tarvitse edes olla mitään suurta, vaan työpäivän jälkeinen lempiruoka tai elokuvahetki riittää. Päivän lopussa odottava palkinto auttaa luomaan positiivista energiaa päivään.  


Artikkeli on julkaistu konsernimme uramuutospalveluihin erikoistuneen Right Managementin sivustolla. 

Etsitkö työpaikkaa? Katso avoimet työpaikkamme!