Työmarkkinoiden trendit, Uravinkit

Viisi vinkkiä etätyöskentelyyn

Etatyo Kuva

​Etätyö on nyt suositumpaa kuin koskaan. Jos teet etätöitä, seuraa näitä viittä vinkkiä.

Jos esimiehesi pitää työnjäljestäsi, on todennäköisempää, että saavutat parempia etuja etätyöskentelyllä.

1. Unohda ne blogit, jotka kertovat työpäivistä pyjamassa ja etätöiden rennosta työympäristöstä. Ole etätöissä niin kuin olisit toimistolla. Etätyö on kuitenkin työ niin kuin mikä tahansa muukin työ. Jos pukeudut kuin toimistolla, otat työsi vakavammin ja työajan erottaminen ”kotiajasta” on helpompaa.

2. Aseta herätyskellosi herättämään tuntia ennen töiden alkamista. Useat yritykset, jotka antavat työntekijöiden tehdä etätöitä, valvovat työntekijöidensä töiden aloittamisajankohtaa. Tämä saatetaan toteuttaa esimerkiksi puhelinsoitolla tai ajanseurantatyökalulla, joka on verkossa tai asennettu työntekijän työkoneelle. Varmista siis, että nouset sängystä ajoissa ja olet valmis aloittamaan työt ajallaan.

3. Huolehdi hyvästä työergonomiasta, pidä taukoja ja muista liikkua. Yksi päivän tauoista voi olla vaikkapa nopea juoksulenkki. Huomaat nopeasti, kuinka paljon lisää energiaa ja paremman keskittymiskyvyn saat työpäivääsi, kun koko päivää ei tarvitse kuluttaa istuen.  Päivittäisen pikalenkin tai muun hyötyliikunnan terveydelliset vaikutukset ovat merkittävät. Selvitä myös, kuinka paljon työnantajasi voi auttaa sinua paremman ergonomian aikaansaamiseksi, esim. työpöydän tai -tuolin osalta. 

4. Mittaa, kuinka kauan sinulla menee yhden tehtävän tekemiseen. Pyri tämän jälkeen entistä tehokkaammaksi. Jos työnantajasi ei ohjaa työaikaasi, ohjaa sitä itse. Ajanhallinta on todella tärkeää etenkin etätyöntekijöille. Jos tiedät, kauanko sinulla menee tehtävän suorittamiseen, voit luoda itsellesi strategian, jonka seurauksena työskentelysi on entistä tehokkaampaa.

5. Etsi keinoja kasvattaa tuottavuuttasi. Aseta itsellesi tavoitteita ja vähennä häiriötekijöitä kuten TV:tä ja nettisurffailua. Vaikka työskentelet ilman esimiestä, ei sinun kuulu ottaa tästä etulyöntiasemaa. Työnantajasi luottaa sinun olevan tuottava ja tehokas. Jos otat tämän vastuun vakavissasi, saat enemmän irti etätyöskentelystä ja pomosi saattaa jopa palkita sinut hyvästä tuottavuudesta.

Etsitkö työpaikkaa? Käy katsomassa avoimet työpaikkamme!