Työhaastattelu, Työnhaku

Korosta näitä taitoja työhaastattelussa

Korosta Naita Taitoja Haastattelussa Blogi

​Työhaastattelussa tapahtuu paljon. Sinä arvioit potentiaalista työnantajaasi ja haastattelija arvioi sinua. Sopisitko työhön? Olisitko se oikea match? Yksi parhaista keinoista osoittaa, että olet paras kandidaatti tehtävään, on rakentaa haastatteluvastauksesi niin, että ne vahvistavat ja konkretisoivat osaamista ja taitoja, jotka olet maininnut ansioluettelossasi.

Tekniset taidot – Totta kai työnantaja haluaa varmistaa, että suoriudut tehtävässä. Joten kerro haastattelijalle, kuinka menestyksekkäästi olet käyttänyt teknistä osaamista, jota työssä vaaditaan. Tässä kohtaa kannattaa myös tuoda selkeästi esille IT-osaamisesi ja hallitsemasi tietokoneohjelmat ja erilaiset sovellukset, joista sinulla on käyttökokemusta. Nosta teknisestä osaamisesta esiin vielä yksityiskohtia, jotka ovat olleet kriittisiä aikaisemmassa työssäsi.

Pehmeät taidot – Seuraavista taidoista ei sinulta välttämättä suoraan kysytä, mutta ne ovat melkein jokaisen listan kärjessä, kun puhutaan työnantajien kaipaamasta osaamisesta. Jokainen työnantaja etsii työntekijää, joka kykenee osoittamaan omaavansa seuraavat taidot:

Viestintä – Puhu selkeästi ja ytimekkäästi. Osoita myös, että sinuun voi luottaa hyvinkin erilaisissa tilanteissa, riippumatta siitä, onko viestintä kirjallista tai suullista ilmaisua, tapahtuuko se ryhmässä tai kahden kesken tai onko asiayhteys kielteinen tai myönteinen.

Joustavuus – Sinun on keskustelun ja konkreettisten esimerkkien kautta osoitettava, kuinka sopeudut uusiin tilanteisiin, muutoksiin priorisoinneissa ja uusiin projekteihin. Mitä enemmän kykenet joustamaan, sitä paremmin pärjäät. Anna esimerkkejä.

Tehokkuus – Yritykset haluavat tehdä hyvää tulosta. Tämä tapahtuu, kun työntekijät tekevät työnsä älykkäästi, ajallaan ja keksivät keinoja entistä tehokkaampaan työskentelyyn. Kerro, miten olet omassa tekemisessäsi lisännyt tehokkuutta.

Uteliaisuus – Kun työntekijät kyseenalaistavat nykyiset työskentelytavat ja tarjoavat uusia ideoita työskentelyn kehittämiseen, useimmat työnantajat haluavat kuulla aiheesta lisää. Joskus voit siis vain kysyä, miksi jotain tiettyä asiaa ei ole tehty eri tavalla ja saada sitä kautta keskustelua. Jos sinulla on ideoita jaettavana – tuo ne esille.

Pohtimalla omia pehmeitä taitojasi ja niiden ilmentymistä työskentelytyylissäsi olet valmiimpi keskustelemaan tämän päivän työelämän avaintaidoista ja siitä, miten ne yhdistetään perinteiseen kovaan osaamiseen ja teknisiin taitoihin. Todennäköisesti työnantaja innostuu kuuntelemaan ja keskustelemaan taidoistasi ja näkemyksistäsi lisää!

Etsitkö työpaikkaa? Käy katsomassa avoimet työtehtävämme täältä!

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu konserniimme kuuluvan Experiksen CareerBrain-blogialustalla.