Työnhaku, Työhaastattelu

Mikä on suurin heikkoutesi? – 3 vinkkiä, kuinka vastata tähän ajan kuluttamaan haastattelukysymykseen

Mikä On Suurin Heikkoutesi 1137x446

Täydellisyyden tavoittelu ei kanna hedelmää kaikissa tilanteissa. Työhaastattelut ovat näistä tilanteista hyvä esimerkki. Rekrytoijat ja rekrytoivat esimiehet ovat kuunnelleet näitä ”täydellisiä” vastauksia jo vuosia ja haluavat mieluummin kuulla jotain aitoa. 

Vaikka tässä blogissa käsiteltävä haastattelukysymys saattaakin olla vanhanaikainen, sitä silti kysytään melko usein työhönottotilanteissa. Keksi siis moderni vastaus, jolla yllätät rekrytoijan positiivisesti ja käännät heikkouksista puhumisen vahvuudeksi.  

Tässä kolme ideaa, kuinka vastata kysymykseen “Mikä on suurin heikkoutesi?”

  • Kerro heikkous, joka liittyy työhön, mutta joka ei tuo sinua ilmi huonona tai laiskana työntekijänä. Esimerkiksi ajanhallinta on helppo mainita ja sen voi pyöräyttää kumpaankin suuntaan. Kerro haastattelijalle, millaisilla keinoilla sinä olet pystynyt parantamaan ajanhallintaasi päivittäisessä työssäsi.  

  • Kerro esimerkin avulla, miksi mainitsit juuri tämän heikkouden. Kun asia tuodaan esiin asiayhteydessään, rekrytoiva esimies ymmärtää syytä ja vastaustasi paremmin. Käyttäen taas ajanhallintaa esimerkkinä – voisit kenties mainita jonkun tietyn projektin, jossa oli haasteita määräaikojen ja odottamattomien olosuhteiden kanssa.

  • Tuo myös esiin tieto siitä, mikäli olet työstämässä jotain tiettyä heikkouttasi tällä hetkellä. Esimerkiksi sinulla on saattanut aikaisemmin olla työ ja vapaa-aika epätasapainossa – ongelman tunnistettuasi olet tehnyt asiaan parannuksia ja huomannut positiivisia tuloksia sekä työssä että vapaa-ajalla. Rekrytoija kuuntelee mielellään, mitä olet oppinut ja kuinka olet itseäsi ja toimintaasi kehittämällä päässyt eroon heikkouksistasi.

Mieti ennen haastattelua, miten juuri sinä vastaisit tähän ajan kuluttamaan kysymykseen. Valmistautuminen kannattaa tässäkin!

Haluatko lukea lisää vinkkejä työhaastatteluun liittyen? Pääset muihin työhaastatteluaiheisiin blogeihimme täältä!

Jos etsit uutta työpaikkaa, käy katsomassa avoimet työpaikkamme täältä!