Työnhaku, Työhaastattelu, Urasuunnittelu, Uravinkit, Työmarkkinoiden trendit

Miksi vuokratyösuhteelle kannattaa sanoa kyllä?

Blog Default Image

 ”En ikinä suostuisi tekemään työtä vuokratyöfirman kautta”

Tämän lauseen kuulee aika ajoin työnhakijoiden suusta. Taustalla saattaa olla omat huonot kokemukset vuokratyötä tarjoavista yrityksistä tai muiden kauhukertomukset, jotka ovat mielikuvien tavoin syöpyneet henkilön verkkokalvoille. Parhaimmillaan vuokratyö tarjoaa kuitenkin mahdollisuuksia, joista on hyötyä läpi työuran.

Verkostot ovat nykyajan työnhaussa valtavassa roolissa. Piilotyöpaikkoja on yhä enenevissä määrin ja työpaikat täytetään yritysten ja rekrytoijien oman verkoston kautta. Mikäli sanot kyllä vuokratyösuhteelle, saat loistavan mahdollisuuden verkostoitumiseen niin vuokratyöfirman – kuin asiakasyrityksen henkilökunnan kanssa. Kyseiset verkostot saattavat jatkossa poikia toinen toistaan mielenkiintoisempia urapolkuja.

Mikäli sanot kyllä vuokratyösuhteelle, saat mahdollisuuden näyttää oman osaamisesi ja asenteesi ja tätä kautta saada jalkaa oven väliin tulevaisuutta varten. Tämä osaaminen, asenne ja jalka oven välissä saattaa muuttaa sinun muutaman viikon mittaisen vuokratyösuhteen vakituiseksi työpaikaksi. Mikäli sanot kyllä vuokratyösuhteelle, saat mahdollisuuden ottaa ensimmäisen askeleen kohti unelmiesi työpaikkaa. Vuokratyöfirmat tekevät yhteistyötä useiden eri yritysten kanssa eri aloilta ja hyvin työnsä tehneet työntekijät jäävät helposti rekrytoijien mieleen. Mikäli nimesi jää muistiin kunniakkaasti tehdyn lyhyen projektin jälkeen, tullaan sinut varmemmin muistamaan, jos vuokratyöfirman kautta on jatkossa tarjolla unelmiesi työpaikka. Sanomalla kyllä vuokratyösuhteelle saat mahdollisuuden kartuttaa tärkeää työkokemusta eri aloilta, joka parhaimmillaan erottaa sinut hyvällä tapaa muista hakijoista hakiessasi tulevaisuudessa sinua kiinnostavia työpaikkoja.

Sanomalla kyllä vuokratyösuhteelle harvoin menetät mitään suurta, mutta sen tuomat mahdollisuudet voivat antaa paljon. Vuokratyösuhteen mukanaan tuomat verkostot, kontaktit ja kokemus avaavat parhaimmillaan useita mielenkiintoisia ovia tulevaisuuden työsuhteita silmällä pitäen. Ottamalla vastaan vuokratyösuhteen – oli se sitten muutaman viikon tai kuukauden mittainen, otat ensimmäisen askeleen kohti pidempiaikaista työsuhdetta. Älä ikinä aliarvioi vuokratyösuhteen voimaa, sillä sen mukanaan tuomat mahdollisuudet saattavat olla ratkaisevia tienhaaroja sinun ja unelmiesi työpaikan välillä.