Business Controller, Sustainability

Nähdäksesi alkuperäisen työpaikkailmoituksen Experiksen verkkosivuilla, klikkaa tätä linkkiä.Business Controller / Project Manager, Sustainability

Tehtävän kuvaus

Lähitapiola Palvelut Oy vahvistaa Business Contoller- tiimiään, etsimme nyt kahta (2) henkilöä työskentelemään Lähitapiolan jo pitkällä olevan kestävyysraportointi - projektin (CSRD) parissa. Tarkoituksena on muodostaa kahden hengen tiimi, joista toinen toimii projektin vetovastuullisena henkilönä (Business Controller/Project Manager), toisen toimiessa asiantuntija- roolissa (Business Controller).

Tavoitteena on varmistaa yritysten kestävyysraportoinnin (CSRD) sääntelyn noudattamiseen liittyvien toimien läpivienti ja raportointi 2024 osalta, sekä tämän raportoinnin jatkuva kehittäminen tulevina vuosina yhdessä LähiTapiola -ryhmän muiden asiantuntijoiden kanssa. Tehtävänäsi on ohjata LähiTapiola -ryhmän CSRD-hankkeen etenemistä sovitulla sisällöllä ja aikataulussa kohti ensimmäistä raportointivelvoitetta vuodesta 2024.

Toimitte koordinoivina aihepiirin asiantuntijoina erityisesti EU:n ESRS-standardien (European Sustainability Reporting Standards) ja CSRD-raportointivelvoitteiden osalta. Tärkeä osa toimenkuvia on näihin liittyvien raportointi- ja tiedonhallintajärjestelmien kehittäminen ja käyttöönotto.

Toimitte tiiviissä yhteistyössä niin LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden johtoryhmien ja asiantuntijoiden kanssa kuin myös laajemmin yli organisaatiorajojen LähiTapiola-ryhmässä. Toimitte johdon kumppanina ja tuette päätöksentekoa. Tehtävä edellyttää erinomaisia vuorovaikutustaitoja ja kykyä päätösten läpivientiin.

Tehtävään sovelletaan hybridityöskentelymallia, niin että toimistolla olisi suotavaa olla paikalla vähintään noin 50 % ajasta. Toimisto sijaitsee Espoon Tapiolassa.

Odotamme

  • hyviä suullisia ja kirjallisia viestintätaitoja sekä suomeksi että englanniksi
  • kokemusta projektimaisesta työskentelytavasta tai projektipäällikkönä toimimisesta
  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa, esim. KTM, FM, DI
  • Office tuoteperheen (erityisesti Excelin) hyvää hallintaa sekä kiinnostusta ottaa käyttöön ja oppia uusia järjestelmiä

Tulevalta projektinvetovastuulliselta Business Controller/Project Manager- henkilöltä odotamme jo vähintään muutaman vuoden työkokemusta talouden tehtävien parista, sekä vahvoja näyttöjä projektinvetovastuista tai muista kehitystehtävistä työelämässä. ERP- ja BI- järjestelmistä olisi myös hyvä olla kokemusta. Eduksesi katsomme vakuutusalan liiketoiminnan tuntemuksen, kestävän rahoituksen sääntelyn tuntemuksen, kestävän rahoituksen seurannan ja raportoinnin kokemuksen, sekä kiinnostuksen kestävän kehityksen teemoihin.

Toiselta, Business Controller- tehtävään valittavalta henkilöltä odotamme soveltuvaa korkeakoulutusta talouden ja kestävyyden parista, sekä mielellään työkokemusta talouden tai kestävyyden tehtävistä. Kaikki kokemus esim. projektityöskentelyyn, kestävään kehitykseen ja talouden järjestelmiin liittyen katsotaan eduiksi.

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle itsenäisen ja vastuullisen tehtävän vakuutus- ja finanssialan kestävyysteemojen parissa. Saat mahdollisuuden kasvaa tehtävässä CSRD- osaajaksi, tai syventää jo hankittua osaamista alasta. Tueksesi saat osaavan ja innostuneen työyhteisön. Saat käyttöösi LähiTapiola-ryhmän hyvät henkilöstöedut ja kehittymismahdollisuudet isossa organisaatiossa.

Lisätietoja

Jos sinulla on mielessäsi kysymyksiä tehtävästä tai LähiTapiolassa työskentelystä, lisätietoja antaa joko Senior Recruitment Consultant Juhani Äikäs, 040 5727 556 / [email protected], tai LähiTapiola Palvelut Oy:n Business Controller-tiimin johtaja Jukka Nurmela 044 974 1754, pe 17.5. klo 13-14.00 tai to 23.5. klo 15.00-16.00.

Haethan tehtävää täyttämällä hakulomakkeen 29.5.2024 mennessä. Haastattelemme hakijoita jo hakuaikana ja täytämme paikan sopivan henkilön löydyttyä. Tehtävään alustavasti valitun henkilön luottotiedot tarkistetaan ennen lopullista valintapäätöstä.

LähiTapiola on asiakkaidensa omistama elämänturvayhtiö, jonka visiona on olla asiakkaidensa paras kumppani elämänturvassa. Edistämme ennakoivasti terveyttä ja hyvinvointia. Autamme asiakkaitamme varautumaan ja vaurastumaan. Ennaltaehkäisemme vahinkoja ja autamme, jos jotain sattuu.

Paikallisuus ja asiakasomisteisuus erottaa meidät monista muista finanssialan toimijoista. Palvelemme asiakkaitamme paikallisesti yli 200 toimistossa ympäri Suomen. Meillä työskentelee 3800 elämänturvaajaa.

Vaikutamme vastuullisesti ja edistämme paikallisyhteisöjen ja koko yhteiskunnan turvallisuutta sekä hyvinvointia yhteiskuntavastuun kumppaneidemme kanssa. Valtakunnallisia yhteiskuntavastuun kumppaneitamme ovat esimerkiksi Suomen Punainen Risti, Syöpäsäätiö ja Suomen luonnonsuojeluliitto.

Meille on tärkeää erinomaisen henkilöstökokemuksen jatkuva parantaminen. Panostamme elämänturvaajien hyvinvointiin ja osaamisen kehittämiseen. Kehitämme jatkuvasti arvojemme mukaista yrityskulttuuria- meillä johdetaan Johtamislupaustemme mukaisesti arvostavasti, aktiivisesti ja tavoitteellisesti. Elämänturvaamisen kulttuuri ja arvomme - rohkeus, intohimo ja hyväntahtoisuus - näkyvät työssämme ja henkilökuntamme tavassa toimia - ihan jokainen päivä.

Henkilöstökokemuksemme on huipputasoa. Olemme saavuttaneet useana vuonna peräkkäin Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen.