Työnantaja

Työmaailma muuttuu ravihevosen vauhtia. Lue miksi jatkuva investoiminen omaan osaamiseen pitää sinut kiinni työelämässä ja helpottaa työllistymistä.

Osaamisen elinkaari on lyhempi kuin koskaan aiemmin, ja digitalisaatio etenee ennen kokemattomalla nopeudella ja laajuudella. Virtuaalitodellisuus ja keinoäly luovat täysin uusia työrooleja tälläkin hetkellä. Vaikka robotit voivat korvata kokonaan vain osan työpaikoista, teknologiset innovaatiot muuttavat tai hävittävät työtehtävien sisältöjä. Kehitys tekee ennen pitkää tietyt roolit tarpeettomiksi. Meistä jokainen on jatkuvan uuden opettelun edessä, hankkimassa uusia taitoja ja sopeutumassa oman työmme muutokseen. Mikä siis neuvoksi?

Nykytilanteessa on oleellista, että käyt esimiehesi kanssa jatkuvaa vuoropuhelua urastasi – siitä miten osaamisesi vastaa työnantajasi muuttuviin tarpeisiin. Entä jos keskustelu syystä tai toisesta takkuaa? Miten etenet kohti parempaa työllistymistä ja pysyt alasi kilpakumppaneiden rinnalla?

Uusi osaaminen kasvattaa merkitystäsi ja kilpailukykyäsi

Urakeskustelujen lisäksi on kriittistä, että päivität ammatillista osaamistasi. Erityisesti silloin, kun suunnittelet pysyväsi samassa työpaikassa vuosia, on oleellista päästä jyvälle niistä teknologisista muutoksista, jotka vaikuttavat työhösi – ja sopeutua niihin. Tässä viisi asiaa, joita kannattaa miettiä, kun suunnittelee osaamisensa kehittämistä:

  1. Ilmoittaudu verkkokoulutukseen – osallistumista vaikeuttaa vain runsauden pula
  2. Ryhdy vapaaehtoiseksi! Vapaaehtoistyö paitsi kohottaa mielialaa, tarjoaa mahdollisuuksia kehittää johtamistaitoja ja ottaa vastuuta esimerkiksi yhdistyksen hallituksessa
  3. Selvitä, minkälaisia vaihtoehtoja oman alasi jatkokouluttautumiseen on tarjolla
  4. Selvitä, miten organisaatiosi tukee osaamisen kehittämistä ja uusien taitojen opettelua
  5. Kutsu esimiehesi keskustelemaan osaamisestasi ja asettakaa yhteisesti tavoitteet kehittymiselle

Tutkimuksemme mukaan 65 % töistä, joita Z-sukupolven edustajat tekevät tulevaisuudessa ei ole vielä edes olemassa.

Hyödynnä nämä vinkit ja kampea itsesi ravihevosen matkaan!

 

Artikkeli on julkaistu konsernimme uramuutospalveluihin erikoistuneen Right Managementin sivustolla.